Корейските авиолинии не предлагат WiFi, за да не разочароват свикналите на светкавичен достъп потребители

0
23

Безжичният интернет достъп в самолетите все още е рядкост в Европа, но в други страни той става все по-разпространен. Въпреки това, някои превозвачи все още отказват да въведат тази услуга на борда си и един от тях е националната авиокомпания на Южна Корея Korean Air.  

Причината за това обаче не е свързана с разходи, а с факта, че компанията се притеснява, че не може да осигури адекватна скорост на свикналите на възможно най-бърз достъп южнокорейци. С други думи, азиатската страна предлага една от най-бързите интернет скорости в света, поради което, ако нейните граждани се сблъскат с по-бавен и тромав интернет достъп във въздуха, те ще останат разочаровани. Подобна логика звучи любопитно, но не е лишена от смисъл – средната интернет скорост в Южна Корея е 95.3 Mbps, докато на борда на един самолет таванът е 9.8 Mbps.  

Така свикналите на най-високо качество и добро обслужване потребители просто не могат да бъдат задоволени. Разбира се, не е изключено да видим и компромис от страна на Korean Air като компанията просто може да създаде по-разумни очаквания у своите клиенти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари