Коронавирусът: 427 починали, 20 623 заразени и втора смърт извън континентален Китай

4
2080

Според официалните данни на китайските медици, за изтеклите 24 часа заради китайския коронавирус 2019-nCoV броят на загиналите в целия свят е нараснал от 362 на 427 души. Заразените са се увеличили от 17 386 на 20 632. Оздравелите и изписаните от болниците са нараснали от 486 на 666 души. Броят на държавите, в които са регистрирани заразявания с 2019-nCoV са същите – общо 24 страни.

Най-голям е броят на заразените в следните държави: Япония – 20, Тайланд – 19, Сингапур – 18, Южна Корея – 15, Германия – 12, Австралия – 12, САЩ – 11

В САЩ от болницата бе изписан първият американски пациент, който е бил заразен с коронавируса. В неговия организъм 2019-nCoV повече няма. В САЩ има потвърдени още 11 души на заразяване с коронавируса

В Ухан бързо ще бъдат построени още три нови болници за заразените с 2019-nCoV. Започна преоборудването на стадиони и места за изложби в импровизирани болници, в които се приемат пациенти, заразени с коронавируса

Първата смърт в Хонконг

Хонконг се счита за специален административен център на Китай и до 2047 година ще остане сравнително независим. Местните медицински специалисти искат засилен контрол на границата с континентален Китай. Особено на фона на първия загинал заради коронавируса.

Това е 39-годишен мъж, който на 21 януари със скоростния влак е заминал за два дни в Ухан, а след това се е завърнал в Хонконг. Признаците на зараза с 2019-nCoV са се проявили в края на миналата седмица, Вижда се, че коронавирусът действа бързо. Сега с 2019-nCoV е заразена неговата 72 годишна майка.

Да напомним, че първата смърт извън пределите на Китай бе регистрирана този уикенд във Филипини. Новите случаи на заразяване както преди са предимно в Китай и има надежда за овладяване на положението.

Китай счита за нисък процента на смъртността

Министерството на външните работи на Китай обяви какъв е процентът на смъртността от коронавируса. Според тази информация, процентът на смъртността е 2,1% от всички случаи на заразяване.

„Днес правителството и народът на Китай правят всичко възможно за борба с епидемията, предизвикана от коронавируса 2019-nCoV. Ние взехме решителни и ефективни мерки за пълно сдържане и прекратяване на епидемията. Непрекъснатата профилактика и контрол започнаха да носят резултати.

 

Въпреки че броят на хората заразени с коронавируса е голям, смъртността в Китай е много ниска – едва 2,1%. Това е много по-малко от други инфекциозни заболявания, като вирусната треска ебола, атипичната пневмония и средноизточният респираторен синдром (MERS). Ние сме напълно уверени, че можем да победим този вирусен пик“ – се казва в изявлението на министерството.

Работниците и служителите ще имат заплати

Китайското правителство удължи празниците на Лунната нова година до 3 февруари. Но след това тази почивка принудително се проточи, което бе твърде неприятна новина за работодателите. Но преди няколко часа CNN съобщи, че китайските власти са внесли промени в трудовото законодателство и работниците и служителите, излезли в принудителен отпуск заради епидемията, ще получат редовни заплати.

Ще бъдат компенсирани и работниците, които са били заразени с 2019-nCoV. Тези, които са работили и по време на карантината, ще получат допълнително възнаграждение.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари