Коронавирусът COVID-2019: петък, 13-ти – България обяви извънредно положение

9
1973

The New York Times публикува сателитни снимки от разкопаването на огромен нов гробищен участък в северните покрайнини на свещения град Кум в Иран. Снимките са от края на месец февруари тази година. Изданието The Guardian заяви, че тези снимки потвърждават най-лошите опасения относно действителните мащаби на пандемията, която през февруари все още беше само епидемия.

Именно в тези дни, когато са направени снимките, един от законодателите на град Кум обвиняваше правителството в прикриване реалните мащаби на епидемията. Тогава, според официалните данни, в страната е имало 12 загинали от новия коронавирус.

Коронавирусът на 13-ти март, петък

България обяви бедствено положение за един месец. То важи до преминаване на опасността и дава възможност на властите да налагат цялостни забрани, включително и за движение в страната и извън нея. Извънредното положение дава възможност на властите да затварят училища, университети, концертни зали, частни бизнеси. Ще бъдат затваряни дискотеки, игрални зали.

Чехия въведе извънредно положение в страната заради заплахата от разпространение на коронавируса. Забранени са всички обществени мероприятия, включително концертите и спортните събития. Отменени са пътуванията в чужбина и на практика Чехия е в изолация.

В Италия броят на починалите от COVID-2019 превиши 1000 души. През последните 24 часа в тази страна от новия коронавирус починаха 189 души.Общият брой на жертвите от епидемията е 1016. Броят на заразените в Италия нарасна от 12 462 на 15 113, което означава ръст от +21,7% за едно денонощие

COVID-2019 се разпространи в Африка. Габон и Гана станаха деветата и десетата страни на юг от Сахара, в които бяха открити заразени от коронавируса хора

Всички църкви в Рим по разпореждане на Ватикан са затворени. Очаква се те да отворят врати на 3 април.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари