Корпоративната версия на Google Apps става платена

0
22

Корпорация Google въвежда такса за използването на уеб приложенията от пакета Google Apps дори и за малките фирми. Това се посочва в блога Google Enterprise.

Таксата ще бъде $ 50 на година за всеки служител. За тези пари компанията ще получава достъп до Google Apps, денонощна техническа поддръжка по телефона и 25 гигабайта пространство на отдалечен сървър.

За училищата и университетите и за индивидуалните потребители услугата остава безплатна.

Първоначално от безплатното използване на Google Apps можеха да се възползват предприятия с персонал по-малко от петдесет човека. През пролетта на 2011 г. Google затегна условията – такса бе въведена и за компаниите, в които работят повече от десет служители. А вече всички фирми ще плащат, независимо от броя на работниците си.

Пакетът Google Apps включва пощата Gmail, календар, редактор на документи, „облачното“ хранилище Google Drive и други услуги. Конкурент на Google Apps е „облачният“ пакет Office 365 на Microsoft.

По данни на The Wall Street Journal, Google Apps се използва от повече от пет милиона предприятия. По-голямата част от тези компании, обаче, са с персонал по-малко от десет служители, така че до момента те са работили с услугата безплатно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари