New Horizons

Автоматичната междупланетна станция New Horizons на NASA към днешен ден се намира на разстояние почти 6,5 милиарда километра от Земята и далече извън пределите на орбитата на Плутон. New Horizons откри предполагаемата граница на Слънчевата система. Това е невидима водородна стена, в която свършва въздействието на слънчевата енергия. След нея се намира междузвездна материя, запълнена с водород. Това наблюдение почти изцяло съвпада с откритото от космическия апарат Voyager пред 30 години.

Предполагаме, че има някакъв допълнителен източник на светлина. Ще се опитаме да заснемем и това с помощта на сензорите на New Horizons“ – заяви изследователят Ранди Гладстоун (Randy Gladstone) от Югозападния институт.

Енергията на Слънцето принуждава водородните частици да излъчват ултравиолетова светлина. Но с разстоянието, заредените частици намаляват и се натрупва галактичен водород, създаващ граница с характерно светене. Именно това успяха да фиксират Voyager и New Horizons.

New Horizons разполага с много по-чувствителен, в сравнение с неговите предшественици ултравиолетов спектрометър с име Alice. С негова помощ бе заснета 360 градусова панорама на ултравиолетовото излъчване. Учените планират да наблюдават тази област два пъти в годината.

Сега New Horizons приближава обекта 2014 MU69 от пояса на Кайпер. Това е астероид с диаметър 30-45 километра. След това сондата ще продължи своя път към края на Слънчевата система.

20
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
15 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
12 Автори на коментарите
NikolaiдфсдфfavrРейгънРейгън Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

„Засне“(в заглавието) е неправилен термин. Нито една от картинките долу не са снимки, а компютърно генерирани изображения, с нарисувани и подчертани части, обозначаващи нашата представа за състоянието на природни процеси и обекти, намиращи се/случващи се в районите, в които са показани на изображенията.

Свобода и градивен национализъм
Свобода и градивен национализъм

Къде са хората, които ще кажат, че космоса е вода, всичко е генерирано CGI и тем подобни неща от Бултаймс и други „проверени“ източници на руска хибридна пропаганда. Чакем експертите, 1,2,3…айде по-бързо, че чемтрейлса идва и ще забравят.

дфсдф
дфсдф

пиле шарено ВСИЧКО е генерирано CGI. Незнам какви неолиберални дяволи те гонят но освен всичко си и доста неграмотен…

Ехо
Ехо

Ето го първия, днеска видя ли чемтрейл, преклони ли се на Путин, изпя ли руския химн от времето на Съветския съюз, прочете ли си порцията от Бултаймс, просълзи ли се на някой руски марш? Готов ли си да предадеш родината си да стане Евразийска губерния на Русия?

favr
favr

ей тва минджевците хич не сте умни… откъде ти хрумна да пишеш за русия и путин под статия за снимки на космоса…. верно въпросния апарат вероятно е изведен в космоса с руски ракетни двигатели… ама само дотам

дфсдф
дфсдф

ти си завършен идиот Ехо

Мхм
Мхм

А, ти, който не схващаш, че това е „ирония“ си още по-голям.

favr
favr

не е ирония, просто е глупост

Рейгън
Рейгън

Аз съм автора на оригиналния коментар и ти казвам, че е ирония, защото в интернет пространството е пълно с ненормални хора, които четат от сайтове с хибридни новини, лъжи и полуистини, чиято цел е да подкопават устоите и ценностите, които сме избрали като развитие.

favr
favr

ами ако имаше малко по-активно въображение може би би ти хрумнало, че на света има хора, които не са съгласни с устоите ценностите, които сте избрали, и кои сте вие да налагате вашите устои и ценности на всички останали след като очевидно има доста хора, които не мислят като вас (които и да сте вие?), едно е да се опиташ да убедиш някой, в правотата на собствената си гледна точка посредством факти, и някакъв вид градивен спор… съвсем различно е да кажеш „ние“ сме решили, че наш’те устои и ценности са по добри от ваш’те за това ний сме умни,… Виж още »

Рейгън
Рейгън

И затова трябва на хората да се пускат клипове от видеоигри и да се предствят като геройства на руската армия, да се публикуват новини за извънземни, за земята, която била плоска, за чемтрейлс и тем подобни ли. Знаеш ли, че тия хора ви се подиграват публикувайки такива новини, знаейки, че който се хваща на въдицата е идиот. Това си заслужавате, промити мозъци, махам се от тая държава, обявете рублата за официална валута и да се свършва, живейте си на плоската земя…

favr
favr

най-добре ше е да са махнеш да… иначе по темата снн бяха публикували скрийншот от фолаут 4, като доказателство за руската намеса в изборите, да не говорим за „доказателствата“ за химическото оръжие на садам, и за доказателствата за руска армия в украйна, дето пак снн качиха снимки от 2008ма година в грузия, това че вярваш на откровени лъжи, понеже ти е по-лесно отколкото да мислиш сам, не значи че хората са с промити мозъци, а ти

дфсдф
дфсдф

ae Рейгън всичко това го правят твоите идоли и на тези глупости вярват децата им. Вие прозападно ориентираните сте абсолютно безмозъчни гамени

дфсдф
дфсдф

Кои го е избрал? Нали е демокрация, свобода на словото и мисълта всеки може да избере в какво да вярва, какъв пол е и на кои зърнен бог да се моли?

fakira
fakira

Къде е снимката ?!?!?

favr
favr

в годишника на наса

Той
Той

Защо не покажат и снимки?

ЕСССР
ЕСССР

Всичко е CGI, казвал съм го множество пъти във форума и във форума на Х-нет. НАСА не правят нищо, това е машина за филмови студиа, всичко се снима в пустинята Невада, Марс го снимат в Ирландия и Исландия. В интернет има достатъчно материали на темата. Единствените, които правят нещо в момента в космоса сериозно са Русия, защото обикаля лазарен сателит, който е готов да реагира по команда и да изпепели САЩ.

Няма как да има снимка на нещо, което не съществува.

Рейгън
Рейгън

Казах Ви, въпрос на време беше.

Nikolai
Nikolai

Според тебе като няма космос лазерния сателит как обикаля в него?