Космическият Интернет на Мъск надмина всички очаквания. Кога ще се появи в Европа и останалия свят?

14
5958

Илон Мъск смята, че Интернет услугите на Starlink ще започнат да се предлагат в Европа в началото на следващата година. Това се случва след като стана ясно, че тестовете в САЩ показват много по-високи скорости от очакваното.

Голямата цел на компанията е, че евентуално да може да предостави Интернет връзка до 99% от населените територии на света

Става ясно, че ще бъдат изпратени няколко хиляди допълнителни покани за участие

Първоначалното очакване за постигане на скорости беше за такива между 50 и 150 мегабита. Някои потребители докладват, че постигат скорости от теглене до 174 мегабита.

Установено е, че в момента настройката на услугата отнема около пет минути. С бъдещите подобрения това време трябва да спадне до 3 минути според Илон Мъск, предават от The Independent. Оборудването може да видите тук.

Няма нужда от специални технически умения

Като изключим Северна Америка, според Мъск, други страни ще започнат да получават достъп до Starlink възможността за връзка възможно най-скоро, след като страните одобрят регулаторно това.

За Европа прогнозата е в първите месеци на 2021 година. Търси се регулаторно разрешение за всяка страна по отделно, защото не съществува механизъм, който да обхваща Европейския съюз като едно цяло. Финалните одобрения и стъпки се очакват за февруари или март.

Той добави и, че Индия може да очаква Starlink свързаността в средата на следващата година.

4 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари