Космическият кораб SpaceX Crew Dragon в началото на август ще върне астронавтите от МКС

12
685

Ръководителят на пилотираното направление на НАСА Стив Стич (Steve Stich) официално съобщи, че космическият кораб SpaceX Crew Dragon в началото на месец август тази година ще върне астронавтите от Международната Космическа Станция на Земята.

Изявлението бе направено в официалния Twitter акаунт на американската космическа агенция. Според Стич, най-благоприятното време за пристигането на кораба на Земята е времевият интервал около 2-ри август.

Да си припомним, че на 30-ти май тази година ракетата носител Falcon 9 изведе в космоса пилотирания космически кораб Crew Dragon. Изстрелването бе осъществено от 39-тата стартова площадка на стартовия комплекс „Джон Фицджералд Кенеди“ във Флорида. Това бе първият пилотиран полет, осъществен от частна компания – космическата компания на Илън Мъск SpaceX.

По време на този полет астронавтите на НАСА Боб Бенкен (Bob Behnken) и Дъг Хърли (Doug Hurley) станаха първите хора, които излетяха в космоса с помощта на частна ракета, но освен това са и първите, които пилотират космически кораб с помощта единствено на сензорно управление. В космическия кораб Crew Dragon го няма обърканият лабиринт от бутони, лостове и превключватели на ръчното управление, познато от кораби като Space Shuttle или космическите модули Apollo. Вместо това пилотите на Crew Dragon разполагат с три доста големи сензорни екрана пред себе си и няколко резервни бутона под тях.

Скачването на Crew Dragon с МКС бе успешно и безпроблемно.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари