Гледайте на живо: НАСА и SpaceX изстрелват космонавти към МКС!

1
1458

NASA и SpaceX се готвят да направят история като изстрелят космонавти към Международната Космическа Станция от Космическа станция Кенеди. Цялото нещо, от подготовката до самото пускане, се предава на живо в Интернет.

Очакваният час на старта на операцията е 22:22 българско време

Това е първият път, в който астронавти се отправят към Космоса от щатска земя, след края на Space Shuttle програмата. Ако SpaceX постигне успех, тя ще стане първата частна компания, която е извела хора в космоса.

Ако искате да гледате на живо, може да го направите на лайвстрийма на NASA в YouTube:

Стриймът е наличен и в приложенията на NASA за различни платформи. Със сигурност много от по-запалените фенове ги имат инсталирани на устройствата си.

Излъчването върви от няколко часа, показвайки подготовката и различни интересни моменти от цялото приключение. Очаква се ефирът да продължи и след пускането на ракетата, най-вероятно до пристигането на космонавтите на МКС. Това ще бележи краят на първата част от мисията.

SpaceX също ще излъчва на живо на своя YouTube канал, ако предпочитате да гледате там. При предишното излъчване, покриването на събитията беше разделено между двете организации. Много малко вероятно е двата стрийма да се различат с нещо.

Ще гледате ли пускането на ракетата? Ще се увенчае ли мисията с успех? Споделете в коментарите!

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари