13 C
София

Китай успешно изстреля товарния космически кораб Тянчжоу-3 към своята орбитална станция

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

С помощта на ракетата носител Чанчжън-7 към сега изграждащата се китайска орбитална станция в космоса се отправи следващия товарен космически кораб Тянчжоу-3. Изстрелването бе осъществено в 10:10 часа наше време от ракетната площадка на космодрума Венчан в южната част на Китай.

Космическият кораб Тянчжоу-3 е с дължина 10,6 метра и е натоварен с хранителни продукти, гориво и научно оборудване. Всичко това ще бъде използвано в рамките на следващата китайска космическа мисия Шънджоу-13, която бе обявена от китайските власти за средата на месец октомври тази година.

Към днешен ден в орбита около Земята се намира базовия модул Тянхъ, който е основата на бъдещата китайска космическа станция Тянгун. Китай възнамерява да приключи строителството на своята нова орбитална станция през 2022 година. Според информацията в китайските медии, за окончателното изграждане на орбиталната станция Тянгун, която е с около 20% по-масивна от Международната космическа станция, ще са необходими още 11 изстрелвания. Мисията  Тянчжоу-3 бе четвъртата от този списък.

Базовият модул Тяхнхъ на бъдещата орбитална станция бе изведен в космическото пространство през месец април тази година. От средата на месец юни в него живееше и работеше екипаж от три тайконавта. Те извършиха основния монтаж и включиха необходимото оборудване, като се наложи на няколко пъти да излизат в открития космос. По-късно в орбита ще бъдат изведени лабораторните модули, което ще стане в рамките на няколко пилотирани мисии.

Предишна новинаFileZilla Server 1.0.1
Следваща новинаAirDC++ 4.11 Final
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини