fbpx
0.8 C
София

Космическият кораб Starship още през месец ноември ще бъде готов за орбитален полет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

SpaceX продължава подготовката на своя космически кораб за многократно използване Starship за неговия първи в историята орбитален космически полет. Малко след провеждането на статичните изпитания на двигателя Raptor, специално предназначен за работа във вакуумна среда, генералният директор на SpaceX Илън Мъск заяви, че корабът Starship ще бъде готов за своя първи тестови полет още през месец ноември тази година. Но за осъществяването на този полет е необходимо разрешение от страна на регулаторните органи.

За осъществяването на орбитални полети SpaceX трябва да получи одобрението на федералното управление на гражданската авиация (FAA) на САЩ. Известно е, че FAA иска да се увери, че SpaceX е взела всички необходими мерки по безопасност, за да гарантира минимален риск при възникването на извънредна ситуация.

При този етап на развитие вероятността от появата на проблеми не е малка. Прототипите от този род се използват предимно за събиране на данни за изграждане на финалната версия на космическия кораб. Всяка получена информация се използва за неговото усъвършенстване.

Следващата важна стъпка за SpaceX ще бъде полетът на кораба Starship, който ще бъде изведен в космоса с помощта на ракетата-носител Super Heavy. Според Мъск, неговата космическа компания е вече готова от техническа гледна точка, но за получаването на необходимите одобрения ще е необходимо немалко време. Не е изключена възможността FAA да отложи подробното разглеждане на тези полети и да даде на SpaceX временно разрешение, което ще даде възможност за извършване на първи орбитален полет на Starship до края на тази година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Kiro
Kiro
1 месец

За тези които не могат да четат англииски, да уточня, че името на космическия кораб (Starship) е Звезден kораб.
Смятам, че статиите трябва да се опитат да използват кирилица и да се опитат да преведат или да докарат по звучене името на фирмата или обекта за който пишат. Ясно е че автора знае латиница, но какво ще стане ако е Китайско име или Японско… дали ще се използват тяхните символи?
Просто това е мое лично мнение и препоръка.

bure_s_barut
bure_s_barut
Отговор на  Kiro
1 месец

Лични имена не се превеждат.

Мъск
Мъск
Отговор на  Kiro
1 месец

Също така, за тези които не могат да четат английски, името на написалия това е Киро.

Нови ревюта

Подобни новини