Остават само 10 свободни места в тазгодишното издание на образователната програма „Космически предизвикателства”

0
431
Сред лекторите и тази година личат имената на водещи експерти от Американската космическа агенция (NASA), Европейската космическа агенция (ESA) и MIT

В тазгодишното издание на програма „Космически предизвикателства” (Space Challenges) има още само 10 места за кадети. Припомняме, че единствената у нас програма за космическо образование ще се проведе в периода 20 август – 21 септември в София, а крайният срок за кандидатстване е 15 август. Стана ясно и че ще бъдат осигурени пълни стипендии за най-обещаващите кандидати.

Гости в програмата отново ще са световно – известни имена от сектора. Включително Марко Лиси от Европейската космическа агенция (ESA). Както и ръководителят на European Spacecraft Communicator (EUROCOM) – Антонио Фортунато. А и един от инженерите на мисия „Розета“ – Реймънд Хуувс. Участие ще вземат и ментори от Американската космическа агенция NASA, както и учени и инженери от някои от най-престижните университети и водещи компании в областта.

За първи път тази година кадетите ще имат възможност да работят с истински сателитни системи. Те ще са предоставени от основния партньор на програмата – българската сателитна компания ЕндуроСат. Сред предизвикателствата пред тях ще бъде и изграждането на комуникация между голям безпилотен самолет и сателитни системи в орбита.

„За девета поредна година привличаме в програмата доказани в космическата сфера имена. Te ще предоставят на нашите кадети практически знания и умения, свързани с космическите технологии и изследвания. С това „Космически предизвикателства“ е не само уникална за България. Тя е и една от малкото европейски образователни програми в тази област на толкова високо ниво“. Това заяви Райчо Райчев, създател на „Космически предизвикателства“ и изпълнителен директор на „ЕндуроСат“.

Всеки желаещ може да кандидатства в програмата на адрес:

https://www.spaceedu.net/signup

както и чрез чатбот във Viber: https://viber.com/space-challenges

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари