Прихванаха радиосигнал от дълбокия Космос, повтарящ се на всеки 16 дни

9
8729

Международен екип от астрономи е успял да установи периодичен радиосигнал от дълбокия Космос, който се повтаря приблизително на всеки 16 денонощия, съобщава Science Alert, цитирани от БНР.

Сигналът е от вида FRB – fast radio burst, бързо радио припукване и по мнението на учените идва от обект, разположен в самия край на спираловидна галактика на разстояние от около 500 милиона светлинни години от Земята.

Известни са около 150 FRB, но само при десетина от тях е установена повторяемост.

При конкретния радиосигнал, наречен FRB 180916.J0158+65, учените са открили, че той се появява почти на всеки час в продължение на 4 дни, след което заглъхва. След 12 дни явлението се повтаря. Изследването е обхванало 409 дни и почти не е регистрирало отклонение – явлението се повтаря на всеки 16,35 денонощия.

Изследователите са почти сигурни, че излъчването не може да се дължи единствено на черна дупка, но не изключват възможността то да е следствие от комбинация между черна дупка и звезда.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Според някои източни учения (като конфуцианството например) , се смята, че в основата на проблемите на човека, стоят неговите желания. За да задоволи тези свои желания, той в голям процент се обръща към заобикалящата го среда. А всъщност всичко казват те, било в нас. И квантовата теория за микро космоса го потвърждава до известна степен. В никакъв случай не значи, че трябва да спрем да изследваме нови хоризонти, но ако има едно комбиниране между науката и духовните парадигми това би било, един много добър вариант на прогрес. Имeннo тoвa e пocтигнaл C. Xoĸинг, макар всички да знаем, че той е… Виж още »

Minko
Minko

С. Хокинг не е атеист, представата му за бог както на повечето учени е доста по комплексна от мейнстрийм религиите които се опитват да преведат сложни концепции за простичките хора, за това определения като атеист и бог в 99% от случеите са грешни. Както казва Н. Д. Тайсън, човечеството има около 5000 божества, дали вярваш в едно повече или по малко е без значение, при всички случаи невярваш в останалите 99%, това не те прави атеист, за да определиш някой като атеист, първо трябва да определиш какво е бог, а това доста лична интерпретация и много учени смятат физиката и… Виж още »

Мирослав
Мирослав

Никого не ангажирам с коментара си. Това са просто мои разсъждения, за чиято истинност не претендирам!
Малко са хората, които могат да ме спрат да моделирам, Вие не сте от тях!

⚫🌞
⚫🌞

Запознат
Запознат

Те и новините за Мъзг се повтарят на 16 часа. Това нещо странно ли е ?

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Lol xdxd

U4en
U4en

звучи кат теслата на мъск, дето я натири към марс, е с пуснати аварийни

Анонимен
Анонимен

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Айде почвайте и вие на същия период да връщате сигнал, шубе ли ви хвана