Програма „Космически Предизвикателства“ ще подготвя нови кадети за десета поредна година

Инициативата ще доведе у нас водещи експерти от организации като Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт, Станфорд и др.

1
195

Десетото юбилейно издание на най-голямата образователна програма за космически технологии и изследвания в България – „Космически Предизвикателства“ започва на 2 септември. Уникалният формат на програмата позволява на младежи между 16 и 28 – годишна възраст да получат безценни практически знания и опит в перспективни области като космическо инженерство, астрофизика, космическа медицина и биотехнологии, космически науки и технологично предприемачество. Участниците ще имат възможността да разработят свой собствен прототип на базата на истински наносателит.

Техни ментори в предизвикателството ще бъдат инженери от българската сателитна компания ЕндуроСат, както и водещи експерти от организации като Американската космическа агенция NASA, Европейската космическа агенция ESA, Масачузетския технологичен институт MIT, Калифорнийският технологичен институт Caltech, Станфорд и много други.

В рамките на пет седмици, кадетите ще трябва да проектират, построят и тестват полезен товар за сателит, който да бъде интегриран в сателит на ЕндуроСат. Освен техническата готовност на своя прототип и неговата приложимост, те ще трябва да подготвят и бизнес модел, който да защитят пред организаторите на програмата и екипа на ЕндуроСат.

„Космическите изследвания и свързаната с тях инфраструктура ще стават все по-важни за съвременния свят. Космическият сектор се развива с изключителна скорост и това ще доведе до мащабни промени в много индустрии през следващите десет години“ – заяви по този повод Райчо Райчев, създател на „Космически предизвикателства“ и основател на ЕндуроСат. „Програмата предоставя възможност да стартираш своята космическа кариера и да участваш в реални космически проекти“.

Имаш само 5 дни да кандидатстваш на адрес: https://www.spaceedu.net/signup/


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари