„Следваща цел: Марс“ със стипендии за момче и момиче за Space Academy

4
430

Събитието получава подкрепата и на Валя Балканска, чийто глас е на Златната плоча на Вояджър 1 и 2

Фондация ELEVATE предоставя стипендии на две български деца за Space Academy в София. Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и талант, както и за изявен интерес към Космоса и Марс. Условията на конкурса са обявени от Space Academy на www.SpaceAcad.com. С тази подкрепа ELEVATE още веднъж демонстрира ангажимента и целите си да вдъхновява и насърчава децата и младежите на България.

Събитието получи и силна подкрепа от страна на Валя Балканска, заслужилата и обичана народна певица, чийто глас се носи в Космоса вече повече от 40 години на Златната плоча на космическите апарати Вояджър 1 и 2. Идеята за плочата е на известния американски астроном Карл Сейгън, като към момента Вояджър 1 и 2 са най-отдалечените обекти от Земята, създавани от хора. Участието на български талант в този проект ни показва, че винаги трябва да се стремим мястото ни да бъде сред най-добрите, достойни да представляват цялото човечество.

Специален гост на „Следваща цел: Марс” ще бъде и Н. Пр. г-жа Берендина Мария тен Тъшър – посланик на Кралство Нидерландия в България. С този акт Посолството засвидетелства подкрепата си за събитието с участието на своя гражданин Бас Лансдорп, основен гост-лектор.

Билети за събитието на 23 март – в мрежата на Eventim; специални категории билети „С приятел“ и „Семеен“

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
DaveМиткоTimПенчо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пенчо
Пенчо

Новата епоха от развитието на хората идва и тя е в разработването на нови планети. Марс е най подходящата.

Tim
Tim

70% от сушата е на морското дъно – да го заобиколим да не се наденем на някой извънземен-подводен град.

А и луната да я заобиколим.

Митко
Митко

Подходяща за какво? Какъв ще го дирят там няколко души?

Dave
Dave

Митко, по добре да го дирят там от колкото да са тука и да пукнат в третата световна война. После те ще питат Митко какво го дири там под атомната бомба?