fbpx
-9.8 C
София

Blue Origin на Джеф Безос възнамерява да изгради космическа станция за богаташи

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През последните няколко години космосът започна да се превръща в нещо като играчка за хората, които могат да си я позволят. Само преди няколко месеца милиардерите се състезаваха кой от тях по-бързо ще достигне орбитална височина, а сега вече мечтаят за пълноценен космически хотел.

Плановете за изграждане на собствена орбитална станция обяви компанията Blue Origin, която е собственост на Джеф Безос. Космическата станция носи името Orbital Reef (Орбитален риф) и според вече готовия проект тя ще предлага услуги и удобства по-добри и от най-високия световен клас. В Orbital Reef ще могат едновременно да живеят 10 души. Нейната обитаема площ е приблизително равна на площта на Международната космическа станция заедно с научните модули.

Освен Blue Origin, върху проекта работят още и компаниите Sierra Space, която разработи космическия кораб Dream Chaser, за който е планирано да полети през 2022 година, както и Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions плюс държавния университет на Аризона. Компанията на Джеф Безос се надява да използва Starliner на Boeing и споменатият по-горе Dream Chaser на Sierra Space за транспортиране на различни товари и космически туристи до Orbital Reef.

Blue Origin каза още, че новата космическа орбитална станция трябва да бъде изцяло готова през втората половина на това десетилетие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини