Blue Origin на Джеф Безос има първият си азиатски клиент

0
100

Компанията на Джеф Безос за космически полети Blue Origin обяви важно ново постижение: привличането на първия си азиатски партньор.

Това е тайландската компания mu Space, която заедно с Blue Origin ще изстреля сателит на ракетата New Glenn. Това е първият съвместен проект на компанията на Безос с партньор от Азия, а mu Space става третата компания, която ще ползва New Glenn.

mu Space е съвсем нова компания, учредена едва преди месец. Нейната цел е да осигури сателитен широколентов и мобилен интернет за корпоративни клиенти в Тайланд. Освен това обаче, тя има интерес и в космическия туризъм – нещо, което съвпада с визията на самия Безос. Проектът Everyone Project на тайландците предвижда да направи комерсиалните и развлекателните пътувания в космоса реалност за Азия.

Създадена да се конкурира със SpaceX, Blue Origin изостава в ключови параметри и все още няма договор с NASA. New Glenn пък е нова ракета, която е доста по-голяма от Falcon Heavy на SpaceX. Ракетата трябва да започне мисии през 2020 г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за