5.7 C
София

SpaceX започна изграждането на следващия прототип на ракетата Super Heavy с 33 двигателя Raptor

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки многобройните оплаквания, жалби и съдебни искове от компаниите Blue Origin и Amazon на Джеф Безос, SpaceX на Илън Мъск продължава изключително активно да развива своя амбициозен проект за построяването на междузвездния кораб Starship и се подготвя за неговия първи орбитален полет. Тази седмица екипът от специалисти, работещи върху създаването на прототипа на ракетата извади на показ структурата за потенциалния ускорител Super Heavy с цели 33 ракетни двигателя.

Свръхтежката Super Heavy е класическа първа степен и ще се използва единствено за извеждането от Земята в космоса на космическия кораб от следващо поколение Starship. През месец март SpaceX завърши сглобяването на първия 70-метров макет на бустера Super Heavy BH1 и прецени по какъв начин ще става транспортирането на толкова гигантска конструкция. А през месец юни космическата компания на Илън Мъск вече бе готова с следващия прототип Booster 3, който е оборудван с 3 метан-кислородни двигателя Raptor и сега се подготвя за своя първи орбитален полет.

На пети октомври на територията на космодрума на SpaceX в Тексас, където се подготвя този проект, бе забелязана огромна опорна шайба, като именно на това прилича конструкцията на долната част на големия резервоар, който се използва и за мястото, където се закрепват ракетните двигатели Raptor. Предполага се, че тя е предназначена за Super Heavy B6 и показва, че в този прототип са направени значителни промени.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини