fbpx
9.8 C
София

SpaceX проведе статични тестове на вакуумен ракетен двигател Raptor

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

SpaceX проведе първите статични изпитания на прототипа на кораба SN20 Starship, оборудван с два ракетни двигатели Raptor. По време на изпитанията бе включен само единия от тях.

Raptor бе тестван на територията на космическата база на SpaceX близо до градчето Бока-Чика в южен Тексас. Тествана бе вакуумната версия, която е специално оптимизирана за работа в космоса. Вторият двигател е стандартна версия, но той не бе използван при тези тестове.

SpaceX официално обяви, че тестовете на вакуумния ракетен двигател Raptor са били успешни.

Малко по-късно космическата компания на SpaceX задейства и двата ракетни двигателя.

Да си припомним, че Starship е съставен от два огромни елемента: космически кораб и гигантски бустер, който всъщност е първата степен на ракетата и е известен с името Super Heavy. И двата модула могат да се използват многократно, като и двата се задвижват от ракетните двигатели Raptor. Космическият кораб Starship има 6 от тези ракетни двигатели, а Super Heavy е оборудван с цели 29 ракетни двигателя Raptor.

Прототипът SN20 ще бъде оборудван с 3 стандартни и 3 вакуумни ракетни двигателя. Тестовия орбитален полет на този космически апарат се очаква да бъде осъществен в началото на следващата година. SN20 и Super Heavy ще бъдат изстреляни от Starbase.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини