Крадецът на Facebook пароли бил руснак

3
29

Оказа се, че хакерът с прякор Kirllos, който някак си е успял да открадне милион и половина пароли за Facebook, бил руснак. Това сочат разкритията на iDefense, които първи съобщиха за огромния пробив в сигурността на най-голямата социална мрежа в света.

Потребителите които са попаднали в списъка с пароли на хакера рискуват да станат жертви на кражба на самоличността. Единственият начин да се избегне това е незабавна смяна на паролата за Facebook. Ако същата парола се използва и на друго място е желателно да бъде сменена и там. Само така можете да бъдете сигурни, че дори да присъствате в листата на Kirllos няма да претърпите щети. Като цяло е доста полезно паролите, които се използват в световната мрежа да се сменят периодично. Така рисковете са много по-малки. Силно препоръчително е на различните места да се ползват различни пароли.

Стана ясно, че сегашната кражба на пароли не е първият досег на руснака със социалната мрежа Facebook. Наскоро той е разпространявал друг списък със сто хиляди пароли във форума на Antichat.ru. Налице е и скрийншот, на който се вижда част от темата:

Предполага се, че Kirllos е роден в Русия, живее в Нова Зеландия и е на 24 години. Говори английски, френски и руски език.

Различни съвети как да подобрите сигурността си в социалната мрежа Facebook можете да откриете в една от специалните страници на сайта. За повече информация относно последната кражба на пароли последвайте тази връзка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари