Компанията LendEdu анкетира 564 жители на САЩ, инвестирали в биткойни. Акцентирано бе върху техните бъдещи действия по отношение на криптовалутата.

Изясни се, че почти никой от тях не възнамерява да продава своите цифрови пари, с единствено изключение – ако курсът на биткойна не нарасне 25 пъти.

Анкетата показа, че 40% от тези хора са инвестирали в биткойна за срок от 1 до 3 години. 16% са инвестирали за период от 1 година и 10% – от 7 до 10 години. Това разпределение показва, че инвеститорите се надяват, че в близко бъдеще курсът на биткойна неизменно ще нараства.

Интересно е, че почти 70% от запитаните заявяват след покупката, че нямат никакво намерение да продадат дори и част от своите цифрови монети. Анкетата показа, че има само едно нещо, което може да накара средният американски притежател на биткойни да продаде всичките си цифрови пари. Това е, когато курсът на биткойна достигне $196 000. Това е средното число, получено от отговорите на всички инвеститори. Пресмятанията са направени при днешния среден курс на биткойна $7650.

В анкетата имаше и въпрос за причините за избор на биткойна. Само 8% от запитаните отговориха, че ще използват цифровите пари за покупки и транзакции – за тях това е на първо място начин за увеличение на паричните средства. Но 41% отбелязаха, че инвестират в биткойна, защото вярват, че именно тази цифрова валута и технологиите зад нея ще променят света. За 21% от анкетираните биткойнът е средство за дългосрочно хранилище – нещо като златото и среброто.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
Кироak47тъй-тъйСтефанробот съм Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Zapoznat
Zapoznat

„Анкетира 564 жители на САЩ“ ?
Това шега ли е ? Та това не е никаква представителна извадка…

робот съм
робот съм

А ти да не мислиш че всеки американски негър вече има биткойни?
То сериозни инвестиции могат да правят основно хората с пари.

Стефан
Стефан

определено бройката е ниска. Всяка извадка под 1000 не е особено сериозна

ak47
ak47

голяма извадка чесно 🙂

тъй-тъй
тъй-тъй

Тази статия до известна степен отговаря на въпроса „Кога да се продава?“. Отговорът е: Никога. Никой няма намерение да продава койните си. Дори чисто теоритично да бъде достигната цена от 190 000, пак никой няма да продава – отново ще се чака по-голям курс. Много опасен психологически ефект. Има и още няколко въпроса: Как койните могат да бъдат разплащателно средство, при условие че никой не желае да продава, а още по-малко да търгува с безценните си койни? Как койните ще променят финансовата система, при условие че са консервирани в електронните портфейли и движение, освен майнинга няма? На практика койните се… Виж още »

ak47
ak47

още по интересно е.. защо някои си мисли, че когато биткойна стигне примерно 100 000$ за единица – банката ще изплати тези пари в кеш?!?! хахаха

Киро
Киро

В България има само двама които притежават коини. Единия ги има няколко десетки и не му пука че ги продава понякога на безценица. И още един психар който има 0.004, койна, но се изявява като голям специалист тук, и се пени като бясно куче като му кажеш че всичко е балон.