fbpx
8.8 C
София

Биткойнът официално излезе на Уолстрийт

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Днес на нюйоркската фондова борса (NYSE) стартираха първите в света търгове за акции на фонд, базиран на криптовалута и по-точно на биткойна. Информацията съобщи Financial Times и допълни, че новият фонд се нарича Bitcoin Strategy ETF, с тикер BITO от името на компанията ProShares.

Bloomberg добавя, че Bitcoin Strategy ETF веднага е станал един от най-популярните фондове при започването на търговската сесия тази сутрин. През първите 20 минути търговете с акциите на ProShares са прехвърлили $280. В същото време се отбелязва, че появата на биткойн фонд на Уолстрийт ще направи достъпа до криптовалутните активи много по-удобен. Същевременно рисковете в този случай са по-високи, понеже търговете се осъществяват чрез фючърси, а не чрез самата криптовалута.

Това събитие стабилизира позициите на водещата криптовалута и нейната цена започна да нараства. В началото на деня биткойнът плътно се приближи до следващата психологически важна бариера от $65 хиляди. Толкова скъпо основната криптовалута не се е търгувала от месец април тази година, когато бе поставен действащия абсолютен рекорд от $64 888,99.

В настоящия момент (11:20 часа наше време) биткойнът се търгува при цена $64 036. Очакванията са съвсем скоро да бъде поставен нов рекорд в цената на водещата криптовалута.

Както обикновено, едновременно с биткойна нараснаха цените и на другите криптовалути.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
(*)
(*)
1 месец

Най ме изкефи психологически вЛажната бариера 🤣

крайно време беше
крайно време беше
1 месец

От 10 години не е имало глобална икономическа криза. Нали трябва да спретнат нова и да приберат парите на хората…

Ванков
Ванков
Отговор на  крайно време беше
1 месец

Да по-принцип всеки 10 години има финансова криза предизвикана от балони, които се пукат.

Нови ревюта

Подобни новини