Биткойн анализатори: Ще видим грандиозен скок до 6 месеца, въпреки сегашния спад

30
1366

Крипто анализаторите възобновиха своите прогнози за движението на Биткойн. В началото на юни имаше сериозен срив на пазара, но те са на мнение, че големите новини за годината тепърва предстоят.

Доста фигури от областта предвещават сериозен скок нагоре, преди да посрещнем 2020 година. През изминалия месец имахме ускорен растеж, който преди няколко дни кулминира до спад с 1000 долара.

В момента търговията се случва на курс под 8000 долара, по-малко от половината на стойността, която видяхме в края на 2017 година – почти 20000 долара. Експертите виждат задаваща се възможност, а не преобръщане на пазара.

„Вярвам, че биткойн има потенциала да удари 25000 долара до края на 2019 или до началото на 2020“, каза анализаторът Оливър Айзъкс пред The Independent.

“Има няколко неща, които ще активират пазара. Те са от геополитически, технологичен и регулаторен характер. Нетният ефект от търговската война между Китай и САЩ доведе до засилен интерес към биткойн като възможност за хеджиране на инвестиции“, продължава той.

Все повече традиционни инвеститори виждат криптовалутата като вече безопасен пазар, който е защитен от някакъв регулаторен надзор. Той посочва и, че хората получават все повече възможности да харчат биткойните си, както и други криптовалути. Компании като Microsoft, Amazon, Starbucks и Whole Foods се отварят към плащания с виртуална валута.

И това е една от по-консервативните прогнози

И други фигури от крипто общността са позитивни по въпроса. Милиардерът Тим Дрейпър потвърди прогнозата си от началото на тази година, че до 2023 ще видим курс близък до 250 хиляди долара. Той за първи път предрече това, когато цената беше 5000 долара за брой.

„Цената му ще продължи да расте, защото вярвам, че до четири години или нещо подобно, ще видим биткойн да има пазарен дял от 5% по целия свят. Това е по-добра валута, тя е децентрализирана, отворена и прозрачна – всеки знае какво се случва в блокчейн.“, аргументира се той.

Криптовалутата обаче ще расте не само като цена, но и като масово потребление сред средния човек. До няколко години той ще замени доста други методи за разплащане.

„Мисля, че като отидеш в Starbucks за кафе и се опиташ да си платиш с долари, в един момент ще ти се смеят, защото не плащаш с криптовалута. Ще изглеждаме като стари хора, които плащат само с монети.“, добавя Дрейпър.

Факт е, че през 2017 година видяхме ръст от 1300% в рамките на само една година. Възможността за големи растежи е реалистична. Сякаш ли по-трудното за предвиждане обаче е кога ще е следващият голям спад – защото и такива неминуемо ще има.

Колко комфортно се чувствате да използвате Bitcoin в ежедневието си, а не като инвестиция?

30
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
23 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
азззз
азззз

Лично аз не вярвам. Това, което съм чул (разбира се, това са само слухове, и вероятно са грешни) е, че биткойн ще се срине до под 1000 долара, след което ще направи един бум до няколко хиляди, след което – ще се обезцени и ще изчезне. Говорим за биткойн, а не блокчейн. Това са две различни неща. Биткойн няма бъдеще, тъй като повечето биткони отиват у хора, които просто ги „държат“, и не правяр абсолютно нищо с тях, тъй като са се вързали на едно клише – че до няколко години фиатните пари щели да изчезнат, и да бъдат заменени… Виж още »

SAFE Network
SAFE Network

Замени думата биткойн със злато и пак ще си 100% прав… Но златото не е изчезнало въпреки, че едни хора само си го „държат“ и нищо не правят с него… Златото съхранява стойност за разлика от фиатните пари… Биткойна по същия начин съхранява стойност. Плюс вече има начини да си дадеш биткойна на заем и да изкарваш 8-12% лихва годишно (cripto. com; cred; nexo/кредисимо в България) и като го сравниш с нищожната лихва дето дават банките и с плана на Световния валутен фонд при следващата криза лихвите да станат отрицателни (не няма да може да си изкараш парите от банката,… Виж още »

Мирослав
Мирослав

До SAFE Network,

И после не ми говорете, че крипто – валутите не са финансова спекулация!
В главата ви са само банки, лихва и печалба… Като ва чипират, ще кандисате!

SAFE Network
SAFE Network

Всеки човек, който се труди в тоя живот и разбира финансовата система е изправен пред тези проблеми и търси начин да съхрани стойността на трудът си. Разбира се ако си потънал в заеми тези неща не те касаят… Но ако заработваш повече отколкото харчиш е безумно да си държиш натрупания труд във фиатни пари при условие, че съществува скрития данък върху спестяванията наречен инфлация… Да има множество инструменти, които може да използваш… Земя, недвижима собственост, злато, акции а вече и криптовалути. Всеки е свободен да избира как да съхрани стойността на трудът си. По рискови ли са криптовалутите в краткосрочен… Виж още »

Мирослав
Мирослав

До SAFE Network,
уважаеми датена валута (каквито крипто – валутите има претенции да са) винаги се гарантира от нещо. Златото не е валута, а рядък ценен метал с сравнително малък марж. Дори в натуралното стопанство цената на дадена размененна стока се е определяла/гарантирала, от качеството и свойствата ѝ.

По този повод се сещам за една песен от „зората“ на поп фолка на певачката Кали – „Зелено, зелено, щом твоите пари са в зелено и моите мечти са в зелено…“.

SAFE Network
SAFE Network

Всички пари са гарантирани само от едно нещо. Доверието в тях. Като няма доверие в тях цената им спрямо всичко останало пада (Венецуела сега, България 97-ма). Валутите имат две основни свойства – средство за размяна и средство за съхранение на стойност. Златото също има тези две характеристики, ясно е обаче защо рядко се използва за размяна и често за съхранение на стойност. Има и по-редки метали от златото, които имат по-полезни свойства, но те не се използват за съхраняване на стойност или размяна. Единствената причина за това е доверието, което златото е натрупало в умовете на хората за 2000 години… Виж още »

Мирослав
Мирослав

Вземайте от „новото“ злато с пълни шепи, желая Ви успех. Но с коментарите си подвеждате все още неориентирани хора. Казвам го за последен път – много умело манипулирате!

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Аз си взимам още откакто беше 400 лв 2014та година, така че не се оплаквам… Пък кой манипулира и кой говори истината ще покаже времето…

Мирослав
Мирослав

“Има няколко неща, които ще активират пазара. Те са от геополитически, технологичен и регулаторен характер.

Всичко друго, но не и финансови!

Лозунг пред Bitcoin terminal- дайте да ви оберем парите за пореден път!

Да предположим, че биткойна се покачи – добре, ами ако се срине, уважаемият ще носи ли някаква отговорност за подвеждаща информация или закупилите ще пият по една студена вода!?

Крипто
Крипто

Да предположим, че днес има бамка, а утре я няма… ?
Вчера имаше КТБ, днес е помен. Имаше Лемън Брадърс, 1850г.-2008 г. днес RIP…
И много други…

ьяаяьаа
ьяаяьаа

надай се на пияни жени

Дъжд от Пари
Дъжд от Пари

Преди 10 г., по време на финансовата криза, преди да се разрастне в „Европейска криза на доверието“, когато регулаторните органи в САЩ потърсиха първопричината за огромните спекулации в цените на ценните книжа, които бяха маркирани като „токсични“, се допусна в уравнението термина ФИНТЕК – изчислителния потенциал на финансовите компании, които си служиха с технологии за изчисляване на допустимия риск. Тогава се пръкна термина ФИНТЕК. Анализите показаха, че всъщност става въпрос за БЛОКЧЕЙН, а вълната на недоволството преля и всички ляво мислещи, допуснаха, че това е едва ли не края на господството на долара. Тогава се пръкна и проекта Биткойн, който… Виж още »

Мирослав
Мирослав

Това е абсолютно вярно! Има ли по-лесен начин да се оберат парите на хората, че и …душите!?

Всеки си прави крипто валута, без съответната да е обезпечена
с каквото и да е било.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Лева, дилъра, еврото са обезпечени също с нищо. Ти вярваш че са ти гарантирани от държавата. Да, държавата ти гарантира, че ако си държиш парите в банка, дори и банката да изчезне държавата ще ти даде 100к… Ако държавата обаче ги няма (няма ги) тя ще си ги напечата от нищото и да ти ги даде. Какво става като ги напечата? Ами 100к могат да купят 100к хляба днес, а утре като се напечетат 100к от нищото може да ти купят я има 100 хляба я 1 хляб (за пример Венецуела). Т.е. държавата ти гарантира една хартиика с единици и… Виж още »

Симеон
Симеон

@SAFE Network Bulgaria Радвам се че има такива умни хора като теб 🙂

Мирослав
Мирослав

До SAFE Network,

Изключително добър /умен манипулатор!!
Не заблуждавайте хората. Модела който сте представили е теоритичен, дори мога да кажа имагинерен/абстрактен. Много хора ще плачат подвеждайки се по подобни коментари.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Мирослав силно се надявам да си достатъчно млад за да не помниш как Българската държава си напечата нови пари с 000 добавени към всяко число и как единия лев стана 1000 лв и как 10000 лв спестени в банката за жилище изведнъж покупателната им способност падна на 20 хляба…

Ако беше попитал някой ’88ма дали съветската империя ще се разпадне щяха да ти се изсмеят… За живеещите в империя всичко изглежда непоклатимо и вечно. Но единственото вечно е промяната. Нищо никога не остава такова каквото е било…

Та толкова с теорията, някои сме я гледали, дишали и помним….

don
don

‘SAFE Network’ надявам се някой 16 годишно дете да не ти се върже на приказките..

може ли да обясниш какво гарантира „стойността“ биткойна?!?

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Парите гарантират стойност само в умовете на използващите ги. Но когато има достатъчно много умове стойността расте. В случая с Биткойн имаме следните предимства пред централизираните валути: – Биткойн е първата световна децентрализирана валута т.е. никой не може да я спре и за 10 години от както съществува не е спирала никога (за разлика от банките, които почиват събота и неделя) – Никой не може да напечата повече Биткойн от нищото т.е. няма как да има хиперинфлация (за пример България 97ма, Венецуела сега) – Никой не може да ти блокира Биткойна, както могат да ти блокират банковата сметка (за пример… Виж още »

don
don

как може да кажеш че нещо съхранява стойност – като вечетра струва 20к$, сутринта струва 8к$..?

единственото което съм съгласен със теб е за златото.. златото е един огромен балон, който предстои да гръмне.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Колко стойност има 1 лв спрямо 1 лв утре? Хляба преди 10 години беше 0.5 лв, а сега е 1 лв… Хляба ли е поскъпнал или лева е загубил от стойността си? 1 хляб ще е винаги 1 хляб. А 1 лв днес ще е винаги повече от 1 лв утре заради инфлацията и печатането на пари до безкрай… Всъщност е по-брутално… За 100 години долърът е загубил 98% от стойността си т.е. преди 100 години 1$ е можел да купи колкото 98$ днес… 1 биткойн може да струва днес 7к$, а утре 1 милион, цената му се променя само… Виж още »

Пурко
Пурко

по-голяма глупост не бях чел

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Кое по точно е глупост?

Глупост ли е, че ако преди 10 години си имал спестени 100 лв и си можел да купиш 200 хляба с тях, днес със същите 100 лв можеш да купиш 100 хляба?

Да глупост е, защото си изгубил 100 хляба…

Bob
Bob

SAFE Network Bulgaria
Аз произвеждам хляб. Утре като никой няма довери нито в койнито нито в лева, аз ще мога да сменя един хляб за някой домат, а ти какво ще смениш ?

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Ако се стигне до това е ясно, че всички се връщаме на полето…

Въпросът е, че нещата вървят в обратната посока. Утре твоя труд ще бъде автоматизиран и хляба ще го произвежда автономна машина, вероятно притежавана от някой, който инвестира в биткойни сега.

Въпросът е тогава дали ти ще се задоволиш с базовия доход, който ти отпуска държавата за да живееш и дали изобщо ще имаш избор да работиш нещо друго?

Крипто
Крипто

Абе що не си признаете, че нямате кьорава монета и ви е яд, че изпускате възможността да правите много пари (както много хора направиха и правят). Кажете, че сте лакоми и алчни обаче бъзето е голямо и самао философствате….
Така кажете и ще ви разберем.
Колкото и да пеете криптовалутите няма да изчезнат – това е бъдещето. Само ще има такива дето гледат как е имало възможност да направят нещо смислено ама са си бъркали в носа.

Сатоши Накамуто
Сатоши Накамуто

тЕка е

тор
тор

фантазиите на Вероника…. даже няма и да им плащам за кафето в старбъкс докато биткойна стане предпочитан начин за разплащане комунизма ще е направил всичко безплатно!!! 😀

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

И в момента може да си платиш кафето я Старбъкс мигновено и с 0 такса с биткойн. Трябва ти само карта Револют и биткойн в нея….

don
don

биткойна умря не от спада на цената, а от това че се чака 1 час за една транзакция + огромния процент $ за транзакция.