Биткойн тържището за копаене на криптовалута NiceHash пострада от хакерска атака, при която $68 милиона в биткойни бяха откраднати, предава Coindesk. Новината бе потвърдена, след като сайтът на NiceHash премина офлайн, а първоначално изтъкнатата причина беше осъществяването на профилактика. В официално съобщение от страна на компанията се признава за пробива и се съобщава за осъществен пробив към сайта на NiceHash. В следствие на това е стартирано разследване и услугите ще бъдат прекратени за 24 часа. Компанията уведомява, че системата за разплащане е била компрометирана и биткойн портфейла е откраднат. Макар и конкретни цифри да не се споменават, Coindesk съобщава, че за последно адресът, свързан с портфейла на NiceHash е помещавал 4 736. 42 биткойна. Към момента на пробива това се е равнявало на $62 милиона, но в момента, това е сума над $68 милиона.

Основан през 2014, NiceHash оперира под формата на пазар, в който тези, които искат да копаят криптовалута, може да открият собственици на системи, които предлагат свободна изчислителна мощ. Генерираното количество криптовалута се държи от NiceHash, като след доставката на услугата си задържат комисионна. Потребителите могат свободно да продължат да пазят авоарите си в NiceHash или да ги изтеглят към собствените си портфейли. Компанията обещава да възстанови функционирането на предлаганата от нея услуга с нови и по-добри защити.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
5 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
9 Автори на коментарите
Прокопииcyka blyatАхОхdash masterpoa Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Е.Т.
Е.Т.

Оправете числата, защото сметките изобщо не излизат…

paz
paz

Айде сега малко статистика и сметки – 1) 4 736 420 биткойна са 28% от общия брой биткойни сега. 2) 4 736 420 биткойна е имало за първи път налични през Ноември 2010. 3) Цената на биткойна тогава е била 0.3 $, когато още не е била популярна и са купени за 1.4М $ 4) Биткойна е представен през 2009 5) Първата цена на биткойна в coindesk.com e 0.06 $ и датата е 11.7.2010. Заключения може да си прави всеки, но това за мен си е чиста манипулация и целта на биткойна е далече от това, което си мислите.

dash master
dash master

4736.42 биткойна не 4 736 420 биткойна!!! чети внимателно!

Чавдар Билянски
Чавдар Билянски

4,736.42 BTC, а не „4 736 420 биткойна“. Лека разлика 🙂

paz
paz

Заради грешката, което направихте ме накара да проверя статистика за броя bitcoin wallet по състояние. В bitinfocharts.com може да я видите. 1670 адреса държат близо 40% от биткойните, а адресите са 0,01% от общия брой адреси. Пак не е на хубаво това. 🙂

poa
poa

1670 адреса държат близо 40% от биткойните,
а адресите са 0,01% от общия брой адреси.

СВРЪХ концентрация = ПИРАМИДА

Биткойн е измислен за хората
не за банките на уолстриит(прекалено големи за затвора)

poa
poa

уолстрит е овладял биткойна
и е направил гиганска световна пирамида
която ще повлече световният мат’рял.

АхОх
АхОх

Ето затова стабилните страни като Китай му затвориха вратата и спасиха собственните си граждани от банкрут. Навремето в САЩ средната класа хора са си загубили парите защото са инвестирали всичко във виртуални сделки, сега се повтаря същото. Криптовалутите са измисленни, защото хората които са ги създали са взели лъвския пай преди да стартира криптовалутата на пазара и само чакат балъците да налеят истински пари и да покачат цената. После осребряват измисленните си пари за истински. Измисленни са защото са генерирани от нищото (един 15 годишен програмист може да създаде собственна криптовалута и да задържи 30% от нея защото отначалото е… Виж още »

Прокопии
Прокопии

Не знам защо мислиш че на държавата и пука за теб ?
Хартиените пари имат стойност равна на хартията на която са напечатени. Ние даваме стойност на парите.
Ако си избрал да даваш стойност на напечатани, банкови пари ок.
Аз не желая да плащам за мързеливци, хрантутници, некомпетентни, и(мога да изреждам още доста епитети описващи бг реалноста, банки политици итн) ……
Кой ще се погрижи за мен ако загубя парите си ? Държавата ли ?
Караш ме да се смея.

cyka blyat
cyka blyat