fbpx
19.8 C
София

Властите в САЩ са против сделката между Binance.US и Voyager Digital

Най-четени

От Комисията по ценни книжа и борси на Съединените щати (SEC) са подали „ограничено възражение“ срещу намерението на Binance.US да придобие фалиралия крипто кредитор Voyager Digital срещу сумата от 1 милиард долара, позовавайки се на липсата на „важни детайли“, касаещи състоянието на крипто борсата.

Несъгласието на регулатора е било официално декларирано пред съда на 4 януари, като в документа се посочва, че не са споменати подробности относно способността на Binance.US да финансира придобиването, как ще изглеждат операциите на Binance.US след сделката и как активите на клиентите ще бъдат обезпечени по време и след сделката. Само по себе си ограниченото възражение е подобно на нормалното възражение, но се прилага само за определена част от производството.

От SEC също така настояват и от Voyager да предоставят повече подробности относно последствията за компанията, ако транзакцията не бъде извършена до 18 април, както беше заявено от Binance.US. Във възражението си от Комисията по ценни книжа и борси споменават, че вече са заявили опасенията си пред ръководството на Voyager, които от своя страна възнамеряват да отговорят на регулатора още преди официалното изслушване по въпроса. Мнението на по-запознатите със случая експерти е, че от SEC предполагат, че Binance.US няма да може да завърши сделката по придобиването самостоятелно, без да се налага допълнително или незаконно финансиране, като например получаване на средства от компанията майка Binance.

Въпреки, че главният изпълнителен директор на Binance Чангпенг Жао публично заяви, че Binance.US е „напълно независим субект“, в репортаж на Reuters от 17 октомври се твърди, че американското дружество оперира „де факто като дъщерно“, като е създадено, за да „предпазва Binance от регулаторните органи на САЩ“. Последва мигновен отговор от Жао, който увери всички, че компанията безусловно спазва регулациите, а авторът на статията е изразил пристрастно мнение и се е позовал на информация от презентация, предоставена му от външна консултантска фирма, която е била отхвърлена от крипто борсата.

На 19 декември от Voyager Digital обявиха, че са съгласни с предложението на Binance.US да придобие активите на фалиралата компания в сделка на обща стойност 1,022 милиарда долара. Крипто кредиторът разкри пред медиите, че това е била „най-високата и най-добрата оферта“, благодарение на която голям част от загубите на засегнатите клиенти и инвеститори ще бъдат възстановени, във възможно най-кратки срокове.

Първоначално търгът за активите на Voyager беше спечелен от FTX.US с оферта от 1,4 милиарда долара, което щеше да помогне на клиентите да си върнат около 72% от замразените средства, но сделката се провали, след като компанията на Сам Банкман-Фрийд също обяви фалит.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини