fbpx
9.9 C
София

Дългове на FTX се продават за 13 цента за долар

Най-четени

Част от дълговете на FTX, възлизаща на обща стойност 91,7 милиона долара, обявени на борсата за изкупуване на кредитни задължения Xclaim, вероятно ще се продадат за около 13 цента за долар, според данни, публикувани на сайта на компанията. Цената е изненадващо ниска за мнозина и е в ярък контраст с по-високите оферти, които получават кредиторите на Voyager, BlockFi и Celsius, съответно на 41 цента, 28,5 цента и 18,5 цента за долар.

Според главния стратегически директор на Xclaim, Андрю Гланц, това се дължи на много по-малкото публична информация за кредиторите на FTX, които в момента нямат възможност да докажат каква сума им дължи компанията на Сам Банкман-Фрийд:

„Повечето кредитори и инвеститори в FTX, все още не могат да получат достъп до тях, дори и само, за да направят проста екранна снимка на състоянието на техните акаунти. Така става по-трудно да докажат дали и колко точно им дължи компанията в действителност. Такава справка е много по-лесно да се направи в Celsius и Voyager, където дори кредиторите със замразени средства, могат поне да получат достъп до сметките си, да направят екранна снимка, да предоставят подробности за състоянието в нея и да докажат на купувача, че наистина са ощетени със съответната сума.“, споделя Гланц в интервю за CoinDesk.

Въпреки това той твърди, че интересът към изкупуването на дълговете на FTX остава сравнително висок, като в резултат на това през последния месец са се включили около 80 нови потенциални купувачи, включително хедж фондове и специализирани колекторски фирми, които са „добре познати в тези среди“. Тъй като Xclaim е търговска платформа и цените там са променливи, настоящите 13-13,5 цента за дълговете на FTX са отражение на общото мнение относно колко бързо ще се стигне до съдебно решение. Според Гланц делото може да продължи с години.

Макар и да не могат да бъдат назовани, кредиторите на FTX, които са прибегнали до услугите на платформата, са предимно от Азия. Гланц пояснява, че половината от тях са от Сингапур, 15% са от Китай и 23% са от Тайван, където загубите са най-високи.

Xclaim не е единствената борса, която улеснява купуването и продаването на задължения към кредитори на FTX. Малко след фалита на крипто компанията, Cherokee Acquisition, която упражнява подобна дейност, започна да предлага сделки на стойност 8-12 цента за долар. Томас Бразиел, управляващ партньор в 507 Capital, тогава беше на мнение, че цени от 3 до 5 цента за долар биха звучали най-разумно. Изглежда, че бавното развитие на делото, все пак покачва изкупната стойност на дълговете, което дава поводи за оптимизъм на кредиторите, ощетени от FTX.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини