Южнокорейската компания Hyosung, един от най-големите производители на банкомати в Азия, с централен офис в Тексас, официално обяви, че ще интегрира биткойна в своите международни модели АТМ.

От 2014 година Hyosung работи съвместно с водещите компании в сферата на цифровите валути в Южна Корея, включително Coinplug, поддържана от Тим Дрейпър. От три години Hyosung дава възможност на южнокорейските потребители да купуват и продават биткойни чрез десетките хиляди банкомати марка Hyosung, които могат да бъдат видени почти във всеки магазин и станция на метрото.

Благодарение на мобилното приложение Coinplug, Hyosung дава възможност на южнокорейските потребители с лекота да теглят и депозират пари в брой за продажба или покупка на биткойни, като по този начин се увеличава ликвидността на тази криптовалута в страната.

Усилията на Coinplug и Hyosung значително увеличиха популярността на биткойна.

А през следващите 2-3 седмици Hyosung е планирал интеграцията на биткойна в своите международни модели АТМ, които се използват в САЩ и Европа.

Това е важно. Още от 2016 година властите започнаха да оказват голям натиск върху водещите криптовалутни пазари с цел въвеждане на процедури за предотвратяване прането на пари (AML) и финансиране дейността на терористи (KYC). В резултат от това, процесите за работа с криптовалутните борси стана толкова сложни, а самата процедура за проверка на личността толкова дълга, че това плаши начинаещите инвеститори. В този случай, банкоматите са идеален вариант.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

6 коментара за "Един от най-големите производители на банкомати ще интегрира биткойна"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка