Южнокорейската компания Hyosung, един от най-големите производители на банкомати в Азия, с централен офис в Тексас, официално обяви, че ще интегрира биткойна в своите международни модели АТМ.

От 2014 година Hyosung работи съвместно с водещите компании в сферата на цифровите валути в Южна Корея, включително Coinplug, поддържана от Тим Дрейпър. От три години Hyosung дава възможност на южнокорейските потребители да купуват и продават биткойни чрез десетките хиляди банкомати марка Hyosung, които могат да бъдат видени почти във всеки магазин и станция на метрото.

Благодарение на мобилното приложение Coinplug, Hyosung дава възможност на южнокорейските потребители с лекота да теглят и депозират пари в брой за продажба или покупка на биткойни, като по този начин се увеличава ликвидността на тази криптовалута в страната.

Усилията на Coinplug и Hyosung значително увеличиха популярността на биткойна.

А през следващите 2-3 седмици Hyosung е планирал интеграцията на биткойна в своите международни модели АТМ, които се използват в САЩ и Европа.

Това е важно. Още от 2016 година властите започнаха да оказват голям натиск върху водещите криптовалутни пазари с цел въвеждане на процедури за предотвратяване прането на пари (AML) и финансиране дейността на терористи (KYC). В резултат от това, процесите за работа с криптовалутните борси стана толкова сложни, а самата процедура за проверка на личността толкова дълга, че това плаши начинаещите инвеститори. В този случай, банкоматите са идеален вариант.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ГадьоДо Име!мдаcl500Име Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pik
pik

с централен офис в Тексас

Купиш ли биткойн от банкомат
в Тексас вече имат твоя снимка
знаят кой ти е портфейла(знаят към кой др. портфейл превеждаш ;
знаят от кой друг портфеил получаваш)

А трябваше да е р2р
а се оказа men-in-the-middle(ТекСАС).

Име
Име

Да ви се изсера на рекламите

мда
мда

^ този определено има проблеми с новините за биткойн

До Име!
До Име!

Ти си простак!

cl500
cl500

за вкарването на пари ок. ще ти ги вземат.. за тегленето колко ще може да се тегли 500$?!?!
ако след 1 година биткойните ми струват (5)пет милиона $, коя институция ще се нагърби да ми ги изплати.. 🙂

Гадьо
Гадьо

Не се притеснявай, след една година биткойните ти може да се просто едни цифри без никакво покритие и да няма нужда да ти ги изплащат!