fbpx
20.8 C
София

Компанията за хардуерни крипто портфейли Ledger набра 100 милиона евро финансиране

Най-четени

Френският стартъп Ledger проектира и произвежда така наречените хардуерни портфейли за защита на криптоактиви. През 2021 година компанията набра 356 млн. евро финансиране, а сега набра още 100 милиона евро в нов кръг на финансиране.

Това е разширителен кръг, тъй като оценката на компанията не се променя – 1,3 млрд. евро (1,41 млрд. долара по днешния обменен курс). В настоящата среда на финансиране набирането на средства при същата оценка вече е доста впечатляващо.

За пореден път компанията е успяла да впечатли дълъг списък от инвеститори. Сред новите инвеститори в компанията са True Global Ventures, Digital Finance Group и VaynerFund. Някои съществуващи инвеститори също инвестират в Ledger за пореден път, като например 10T, Cité Gestion Private Bank, Cap Horn, Morgan Creek, Cathay Innovation, Korelya Capital и Molten Ventures.

Основните продукти на Ledger са хардуерни крипто портфейли, които предлагат високо ниво на сигурност. Настоящите устройства на компанията са оформени като USB флашки и разполагат с малък екран за потвърждаване на трансакциите на устройството.

Хардуерните портфейли са сигурни по замисъл, тъй като частният ключ на крипто портфейла никога не напуска устройството – той се съхранява в сертифициран защитен чип. Когато искате да изпратите криптовалути до някой друг, трябва да използвате друго устройство като компютър или смартфон. Когато въведете публичния адрес на получателя в приложението Ledger Live, трябва да потвърдите транзакцията с частния ключ, тоест трябва да включите своя портфейл Ledger и да потвърдите транзакцията от него.

Когато за първи път стартирате устройството Ledger, компанията ви моли да запишете на лист хартия фраза за възстановяване от 24 думи. След това трябва да съхранявате тази фраза за възстановяване на сигурно място, тъй като тя позволява на вас (или на някой друг) да възстановите портфейла си, в случай че изгубите своя хардуерен Ledger портфейл.

Вярно е, че наличието на сигурен портфейл не предотвратява измамите. През юли 2020 година Ledger откри нарушение на сигурността на личните данни, съхранявани в база данни за електронна търговия и маркетинг. Това доведе до фишинг кампании с измамници, които се опитаха да получат фрази за възстановяване на клиенти на компанията.

Водещият продукт на Ledger е Ledger Nano S Plus. Това е най-новата итерация на Ledger Nano S. Той има малък черно-бял дисплей, два бутона и USB-C порт за свързване към компютър. Цената му е 159 лева.

Ledger продава и Ledger Nano X. Той прилича много на Ledger Nano S Plus, но има вградена батерия и Bluetooth чип. По този начин потребителите могат да свържат Ledger Nano X със смартфон чрез Bluetooth.

Неотдавна компанията представи Ledger Stax. Този портфейл от висок клас струва около 560 лева и разполага с голям E-Ink дисплей, подобен на този на Kindle. Подобно на другите портфейли на Ledger, можете да го използвате за подписване на транзакции, но чрез него ще можете да управляват и колекциите си от NFT-та.

Дисплеят се обгръща цялото тяло на устройството, което означава, че името на портфейла остава видимо, дори ако подреждате един върху друг портфейлите Ledger – криптомилионерите често имат няколко устройства Ledger, за да разделят активите в няколко портфейла.

Тъй като това е E-Ink дисплей, името на портфейла остава видимо дори когато устройството е изключено или батерията е изтощена. Компанията очаква да достави първите устройства Ledger Stax на своите клиенти в някакъв момент през следващите два месеца.

От създаването си през 2014 година Ledger е продала 6 милиона устройства и тази тенденция не се забавя, тъй като неуспехът на FTX показа за пореден път, че криптовалутите ви могат да изчезнат за една нощ, ако ги оставите в някоя криптоборса. Компанията е продала 1 милион устройства между юни 2022 година и февруари тази година.

В допълнение към този хардуерен бизнес, който се представя наистина добре, компанията предлага корпоративни решения за защита на криптоактиви с функции за управление на финансите. Корпоративната платформа предлага и някои функции за управление на DeFi и NFT.

Ledger също така генерира приходи от Ledger Live. Компанията предлага възможности за залози и интеграция с продукти на трети страни, но основните продукти на компанията остават нейните хардуерни криптопортфейли, тъй като Ledger изчислява, че обезпечава 20% от криптовалутите и 30% от NFT-тата в световен мащаб.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Moto Razr 40 Ultra – впечатлява от пръв поглед, печели ни с практични решения

В месеците след пандемията, най-накрая пазарът на сгъваеми смартфони, както глобално, така и в България започна да набира скорост, а тази година виждаме все...

Подобни новини