Мъж загуби 53 млн. eвро в криптовалута заради хазяина си

6
5764

Дилър на наркотици в Ирландия, който събрал над 53 млн. евро в криптовалута загуби цялото си богатство, след като хазяинът му изхвърлил кодовете за нея. Мъжът ги държал скрити във вътрешността на въдица, която според информацията била изхвърлена по случайност, предава NOVA.

Местните органи на реда конфискували 12 акаунта, или „витруални портфейла“, принадлежащи на дилъра, в които имало над 6 хил. единици криптовалута, която обаче не може да бъде използвана, защото кодовете за нея липсват.

Това означава, че криптовалутата, на стойност повече от 50 млн. евро на практика вече е загубена и никога няма да може да бъде възстановена. Властите все пак са изразили надежда, че с напредването на технологиите, криптовалутата, която все пак ще остане в ръцете на полицията, ще може да бъде възстановена.

Клифтън Колинс, оригиналният притежател на сумата, закупил множество „биткойни“ през 2011 и 2012 г., използвайки пари от продажба на канабис. Тогавашната цена на криптовалутата беше хиляди пъти по-ниска в сравнение със сега.

През 2017 г., малко преди да бъде арестуван, той преместил „виртуалната си валута“ в 12 различни акаунта и кодовете за тях отпечатал на парче хартия, което скрил във въдицата си. Но когато бил арестуван за продажба на канабис и вкаран в затвора за пет години, хазяинът на квартирата му, където се намирали кодовете, решил да изчисти и така по случайност изхвърлил и въдицата.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
don
don

“Дилъp нa нapĸoтици в Иpлaндия, ĸoйтo cъбpaл нaд 53 млн. eвpo в ĸpиптoвaлyтa зaгyби цялoтo cи бoгaтcтвo, cлeд ĸaтo xaзяинът мy изxвъpлил ĸoдoвeтe зa нeя. Mъжът ги дъpжaл cĸpити във вътpeшнocттa нa въдицa, ĸoятo cпopeд инфopмaциятa билa изxвъpлeнa пo cлyчaйнocт“

интересна реклама за наивници..
да не се претеснява дилърчето, защото тези 53млн. така или иначе няма кой да му ги обмени за реални пари.

ивайло стоянов андонов 1973
ивайло стоянов андонов 1973

A павел бандилов купува китайски фентанил от турция , с преса става на мини хапченца и се продава за окситоцин .

Чип за зеле
Чип за зеле

Първо, да криеш ценности в предмет, който лесно може да бъде изнесен от жилището е такава глупост, че чак на мен ми е болно.
Второ, ако нямат частните ключове, какво точно мислят, че са конфискували органите на реда?

Аззз
Аззз

Да бе! Направил 12 портфейла, ама всички кодове оставил на 1 място?!
Повярвах!

Запознат
Запознат

Ооо да, повярвахме. Голяма измислица.
Той понеже бил милионер и живее на квартира 🤣

Morgan
Morgan

Изхвърлянето на въдицата не е случайно, хазяинът съвсем преднамерено е разчиствал и е изхвърлил въдицата, това, че не е знаел за „ценностите“ в нея е друг въпрос.