Украинската полиция съобщи в понеделник, че са осуетили най-голямата в страната операция по копаене на криптовалута. Арестуваните лица са използвали изоставен склад на местна електропреносна компания. Те оставали незабелязани от властите чрез манипулиране на електромери и други похвати. Интересна подробност се явява това, че основният начин за добив на крипто е чрез игрови конзоли. Полицията е иззела 3800 PlayStation конзоли от склада, намиращ се във Виница, централна Украйна.

В хода на операцията на властите, полицията е иззела освен конзолите, над 500 графични процесора, 50 централни процесора, лаптопи, смартфони и флаш дискове. По изчисления на разследващите, месечният разход на енергия от операциите на задържаните са между $186 200 и $259 300. Те са обвинени в кражба на водни ресурси, електричество и термална енергия, съобщава изявление от украинските власти.

Това е втория подобен случай в Украйна този месец. В началото на юли, местните полицейски органи осуетиха сходна операция в Нижин, Чернихивска област. Извършителите са откраднали електричество за $110 000 за два месеца от началото на операциите си. Те се прикачили незаконно към трансформатор, който обслужвал водната станция на Нижин, спешната служба и други важни обекти, предаде в началото на юни Bitcoin.com. Незаконната операция е използвала над 150 ASIC устройства.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари