Litecoin Foundation и отборът по американски футбол „Маями Долфинс“ анонсираха старта на общо сътрудничество, което ще стимулира използването криптовалутата Litecoin (LTC) от феновете на клуба. Споразумението ще влезе в сила през новия сезон на Националната лига по футбол на САЩ, превръщайки Litecoin в “официална криптовалута“ на клуба, съобщава Coinspeaker.

Феновете на отбора ще получат възможността да си закупуват билети онлайн или на будките пред „Хард Рок Стейдиъм“ с помощта на LTC. Заедно с това, те ще могат да си закупуват и специалните благотворителни билети, издавани от клуба, с помощта на биткойн и LTC.

„Това сътрудничество представя Litecoin пред публика от милиони по целия свят във време, в което приемът на криптовалутите продължава да расте, а екосистемата е напълно способна да подкрепи реални приложения по начини, по които досега това не е било възможно. Ние гледаме на това като на мощен път да провокираме интереса у хората и да ги образоваме за Litecoin и криптовалутите в един наистина огромен мащаб“, сподели в специално изявление Чарли Лий, управляващ директор на Litecoin Foundation.

Бракът между криптосвета и спорта съвсем не е непознат. За последно чухме за осъществена голяма сделка в тази област, когато в края на миналата година холандски стартъп в областта на блокчейн технологиите обяви, че е придобил испанския футболен клуб Елче, който се състезава във втория ешелон на местното първенство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за