Цената на биткойна се устреми към историческите 50 000 долара

Биткойнът поскъпна до около 49 397,50 долара към 14:45 ч. българско време, като от началото на годината стойността на токена е нараснала с около 70 на сто

15
1629

Цената на биткойна, най-популярната криптовалута в света, достигна нова рекордна стойност, преминавайки границата от 49 000 долара за първи път историята на търговията с криптовалути, съобщава investor.bg.

Биткойнът поскъпна до около 49 700 долара към 15:00 ч.  българско време. От началото на годината стойността на криптовалутата нарасна с около 70%.

В събота (13 февруари) конкурентният токен етериум също достигна ново рекордно ниво, като за годината стойността му нарасна с около 150 на сто.

Припомняме, че по-рано американската инвестиционна банка Morgan Stanley може да заложи на биткойн в своята инвестиционна група на стойност 150 млрд. долара, след новината в края на миналата седмица, че BNY Mellon планира да обслужва криптовалути за своите клиенти.

„Неотдавнашното съобщение на Tesla също ще насърчи други големи корпорации и институции да приемат криптовалутите като не просто достоен клас активи, но може би дори като основен. По-важното е, че съответното изграждане на институционални услуги в подкрепа на това, ще предизвика други свързани с цифровите активи етапи в тези институции и в по-голямата екосистема“, посочва Патрик Кампос, стратегически директор в Securrency.

Както по-рано този месец Kaldata.com съобщи американският производител на електрически превозни средства Tesla e инвестирал общо 1,5 млрд. долара в биткойни като част от актуализирана инвестиционна политика от януари.

Очаква се концернът да започне да приема цифровата валута като начин на плащане за свои продукти в близко бъдеще при спазване на приложимите закони и първоначално ограничена основа, която компанията може да ликвидира или да запази при получаването.

След оповестяването на новината цената на биткойна се изстреля до нова рекордна стойност от 42 595 долара.

3 6 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари