fbpx
15.6 C
София

Crypto.com вече е с крачка по-близо до придобиването на MVP лиценз в Дубай

Най-четени

Базираната в Сингапур крипто платформа Crypto.com е получила днес своя подготвителен лиценз за минимален жизнеспособен продукт (MVP) от Дубайския регулаторен орган за виртуални активи (VARA), съобщават от компанията. Пълният MVP лиценз се издава след успешното приключване на триетапен процес, като след всяка фаза кандидатът получава временно разрешение, подготвителен лиценз и оперативен лиценз. От днес Crypto.com вече е във втория етап от процеса:

„След като бъде напълно лицензирана да работи, Crypto.com ще може да разшири своя одобрен пакет от регулирани дейности с виртуални активи, обхващащи набор от услуги като обмен на криптовалути, брокерство, маржин и ливъридж търговия и извънборсови предложения около сетълменти за институционални инвеститори“, се казва още в съобщението.

Властите в Дубай наскоро разкриха своята регулаторна рамка за крипто активите, която изисква всички свързани с индустрията субекти да кандидатстват за съответното разрешително и/или лиценз, като за целта трябва да покрият четири задължителни критерия за доставчиците на услуги и седем правила за компаниите, които имат намерение да упражняват търговски, борсови и т.н. дейности.

„Имаме удоволствието да приветстваме компанията в подготвителната фаза на програмата за придобиване на MVP лиценз. Участието на надеждни организации като Crypto.com е продължение на нашата мисия за предоставяне на прогресивна и фокусирана върху бъдещето регулаторна рамка.“, заяви Хенсън Орсър, главен изпълнителен директор на VARA.

През последните няколко месеца Crypto.com получи одобрение за работа от регулаторните органи във Франция, Италия и Бразилия, но ѝ беше забранено да рекламира услугите си в Обединеното кралство. ОАЕ пък се превръща във все по-предпочитано място за крипто бизнеса, след като отделните емирства в състава на арабската държава се обединиха около създаването на благоприятстващи закони и регулаторни рамки за компаниите в сектора, както и на специално обособени икономически зони и зони за развитие, където данъчния режим е значително по-лек.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини