fbpx
-1.8 C
София

Genesis би могла да плати дълговете си и да се спаси от фалит

Най-четени

Един от адвокатите на фалиралата крипто платформа Genesis е оптимист, че компанията може да разреши споровете с кредиторите си още тази седмица и да излезе от процедурите по глава 11 от Закона за банкрута на САЩ до края на май.

Шон О’Нийл, който е част от защитата на Genesis, е изразил своята увереност в това по време на първоначалното изслушване по случая на 23 януари в Съда по несъстоятелността на Съединените щати за Южния окръг на Ню Йорк, според информация на Reuters. Компанията подаде молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 на 19 януари. Още тогава тя представи план за преструктуриране, включващ „продажба, увеличаване на капитала и/или транзакция за еквитизиране“, така че потенциално да може „да се появи под нова собственост“.

Исканията на адвокатите на Genesis, стандартни в процедурите по несъстоятелност, са били приети от съдия Шон Лейн, който е разрешил на фирмата да се разплати със своите служители и доставчици. Той също така не е задължил компанията да разкрие имената на клиентите в списъка на своите кредитори на този етап, опасявайки се, че поверителността на информацията би била застрашена. Лейн дори е предложил на Genesis да предупреди потребителите си за възможни фишинг измами, ако в по-късен период имената станат публични.

Намеренията на ръководството на крипто платформата са да продаде активите си на търг с план за излизане от процедурите по обявяване на фалит в рамките на четири месеца – в края на май. Съобщава се, че Genesis притежава малко над 5 милиарда долара активи и пасиви и дължи на над 100 000 свои кредитора поне 3,4 милиарда долара. Gemini е най-големият кредитор на компанията, като сумата, която трябва да им бъде възстановена е близо 766 милиона долара.

От друга страна, най-големият длъжник на Genesis е нейната компания майка, Digital Currency Group (DCG), с дълг от около 1,65 милиарда долара, включващ 575 милиона долара в заеми, които трябва да бъдат изплатени до месец май, и запис на заповед от 1,1 милиарда долара с 10-годишен падеж. Въпреки че DCG също е изправена пред свои собствени финансови проблеми, молбата за обявяване в несъстоятелност касае само дъщерната ѝ компания. По същия начин бизнесът с деривати, спот търговията и брокерските сделки на Genesis не са част от производството и продължават дейността си.

Фалитът на крипто компанията дойде почти два месеца след като тегленията от сметките на потребителите ѝ бяха замразени през ноември 2022 г., с обяснението, че пазарът се намира в най-тежкото си положение до сега, причинено от колапса на FTX.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини