В края на февруари, задъхващата се напоследък HTC пусна в продажба иновационно устройство – т.нар. „блокчейн смартфон“. HTC Exodus, както е неговото име, предлага защитен криптопортфейл, който е изолиран от процесора и операционната система, което прави кражбата на данните в него почти невъзможна.

А сега, компанията представи HTC Exodus 1s, следващия модел от серията, далеч по-евтино устройство – вместо исканите за Exodus 1 $699, $299 за 1s. Това, че е по-евтин не трябва да обърква обаче, тъй като става дума за еволюция на идеята на HTC. Устройството ще поддържа изцяло Web 3.0 децентрализирани приложения, отново ще предлага съхранението на крипортфейла, но заедно с това ще изпълнява ролята и на пълноценна блокчейн точка. На него ще може да се вмести пълният биткойн блокчейн регистър, ще може да валидира напълно свободно транзакции и да ги разпределя нататък.

Технически характеристики не се публикуват засега, но вземайки предвид, че пълният размер на блокчейн регистъра надвишава 200GB, новината определено звучи интересно. От HTC заявяват, че функционалността да бъде пълноценен възел от биткойн блокчейн мрежата ще бъде добавена и към предшественика на 1s, Exodus 1, по-късно тази година.

„С очаквана ценова граница от $250 до $300 и относително ниско използване на енергия, човек може да оправдае закупуването на Exodus 1s да го използва просто цел да е пълноценна точка от блокчейн мрежата, който е оставен на зарядно и оставен настрани включен, докато друго устройство бива използвано, като основен телефон“, коментира Брад Линдън от liliputing.com.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари