Елитът на Силициевата Долина сериозно се увлича от възможността за радикално увеличаване продължителността на живота и едва ли не постигането на безсмъртие. Подобни изследвания се финансират от Google и Unity Biotechnology, както и от много други големи компании. Сега тази концепция привлече нова група: криптовалутните магнати.

Хората натрупали милиони покрай криптовалутния бум, даряват сериозни пари за изследвания, които биха увеличили продължителността на живота на хората до хиляда и повече години. Дават се и големи суми за разработването на подмладяващи технологии.

Според аналитиците, не е за учудване, че криптовалутните милионери проявяват интерес към подобни изследвания. Това са предимно хора, които са близки и силно заинтересовани от технологичния прогрес. Те живо се интересуват от изкуствения интелект и са отворени към идеята, че стареенето на човешкия организъм е важен проблем, който може да бъде решен.

Една от организациите, занимаваща се с подобни изследвания е некомерсиалната SENS Research Foundation, която получи $6,5 милиона в биткойни и Ethereum. Фондацията незабавно продава получената криптовалута, за да не бъде заподозряна в машинации и финансови спекулации.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

13 коментара за "Криптомилионерите започнаха да финансират изследвания за спиране на стареенето"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хмм
Хмм

„Вечния живот“ има друго име и то е Смърт.

Име
Име

Смърт НЯМА – а е кратка почивка и пак идваш в ново тяло за нови уроци.

Име
Име

Най лесно да смъкнеш милиони от милионер е като му обещаеш вечен живот.

Светослав Белчев
Светослав Белчев

И нека бъде филма “Дилъри на време”

Име
Име

openload.co/embed/zKTIdLtd14I/In.Time.2011.BDRip.XviD.AC3.DUAL-SlzD.mp4

Пенчо
Пенчо

Интересно е как бунаците дето не вярваха че има криптомилионери сигурно са тези които не вярват и в удължаването на живота, а хората които ползват крипто очевидно вярват. И в края на кращата бълците които не вярват в криптото ще умрат скоро бедни а ние с криптото ще живеем вечно богати ??? Така ли е ?

TNT
TNT

man… you made my day.
thank you.

тъй-тъй
тъй-тъй

Койнърите разбраха, че за дочакване на курс 100 000 е нужно да се забави стареенето.

Петьо
Петьо

Че си тъп тъп си ама това беше добро разсмя ме

Mikromek
Mikromek
Стига сте копирали статии, с които заблуждавате хората. Евтина пропаганда, която не е безопасна, защото увлича глупаците да си дават парите на акулите от Уолстрийт, които докараха няколко световни кризи с такива номера. Единствените натрупали милиони от криптовалутите са дедо Сорос и няколко други мошенници на едро. Може би и хакерите и престъпниците, които прибират пари в биткойни, най после са намерили начин да ги осребрят, покрай глупаците, които теглиха заеми и ипотекираха имоти. Защото едно е да притежаваш цифри, друго да можеш да ги обърнеш в нещо реално. Някой трябва да ти иска цифрите за да ти даде нещо… Виж още »
Пенчо
Пенчо

Не съм ти чел поста, едвали си написал нещо умно но ти виждал ли си колко струват видеокартите напоследък? Е сега сметни, че де факто в момента са най-евтини от как свят светува. Сега ако се и сетиш защо е така ще ти се обърне мирогледа !

Ибрахим
Ибрахим

Разликата е, че имам приятели, които изкараха много здрави суми на по 24-5 години. Единият тоунщонси купи чисто нова Тесла и огромен апартамент и пак каза, ще му остават около 2 млн. евро …. Айде, мисли ги …

Miromek
Miromek
Ибрахим имал приятели, които имали приятели, които чули за някакъв дето си купил Тесла и пак му останали пари от биткойни. И вече около него е клубът на милионерът. После си вложил заплатата в няколко сатошита и чете новините и тръпне, кога курсът ще удари мечтаните 100 000$. Не ме разбирайте погрешно, аз ви разбирам много добре. Просто сте се вързали на балонът, забаламосани като деца, които за пръв път влизат в модерен завод. Тези пирамиди са с дълбока психологическа основа от векове, буквално са шлифовани в това отношение. Някои от вас са вложили пари и сега тръпнат при всяка… Виж още »