Елитът на Силициевата Долина сериозно се увлича от възможността за радикално увеличаване продължителността на живота и едва ли не постигането на безсмъртие. Подобни изследвания се финансират от Google и Unity Biotechnology, както и от много други големи компании. Сега тази концепция привлече нова група: криптовалутните магнати.

Хората натрупали милиони покрай криптовалутния бум, даряват сериозни пари за изследвания, които биха увеличили продължителността на живота на хората до хиляда и повече години. Дават се и големи суми за разработването на подмладяващи технологии.

Според аналитиците, не е за учудване, че криптовалутните милионери проявяват интерес към подобни изследвания. Това са предимно хора, които са близки и силно заинтересовани от технологичния прогрес. Те живо се интересуват от изкуствения интелект и са отворени към идеята, че стареенето на човешкия организъм е важен проблем, който може да бъде решен.

Една от организациите, занимаваща се с подобни изследвания е некомерсиалната SENS Research Foundation, която получи $6,5 милиона в биткойни и Ethereum. Фондацията незабавно продава получената криптовалута, за да не бъде заподозряна в машинации и финансови спекулации.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
MiromekИбрахимПенчоПетьоMikromek Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Хмм
Хмм

„Вечния живот“ има друго име и то е Смърт.

Име
Име

Смърт НЯМА – а е кратка почивка и пак идваш в ново тяло за нови уроци.

Име
Име

Най лесно да смъкнеш милиони от милионер е като му обещаеш вечен живот.

Светослав Белчев
Светослав Белчев

И нека бъде филма “Дилъри на време”

Име
Име

openload.co/embed/zKTIdLtd14I/In.Time.2011.BDRip.XviD.AC3.DUAL-SlzD.mp4

Пенчо
Пенчо

Интересно е как бунаците дето не вярваха че има криптомилионери сигурно са тези които не вярват и в удължаването на живота, а хората които ползват крипто очевидно вярват. И в края на кращата бълците които не вярват в криптото ще умрат скоро бедни а ние с криптото ще живеем вечно богати ??? Така ли е ?

TNT
TNT

man… you made my day.
thank you.

тъй-тъй
тъй-тъй

Койнърите разбраха, че за дочакване на курс 100 000 е нужно да се забави стареенето.

Петьо
Петьо

Че си тъп тъп си ама това беше добро разсмя ме

Mikromek
Mikromek

Стига сте копирали статии, с които заблуждавате хората. Евтина пропаганда, която не е безопасна, защото увлича глупаците да си дават парите на акулите от Уолстрийт, които докараха няколко световни кризи с такива номера. Единствените натрупали милиони от криптовалутите са дедо Сорос и няколко други мошенници на едро. Може би и хакерите и престъпниците, които прибират пари в биткойни, най после са намерили начин да ги осребрят, покрай глупаците, които теглиха заеми и ипотекираха имоти. Защото едно е да притежаваш цифри, друго да можеш да ги обърнеш в нещо реално. Някой трябва да ти иска цифрите за да ти даде нещо… Виж още »

Пенчо
Пенчо

Не съм ти чел поста, едвали си написал нещо умно но ти виждал ли си колко струват видеокартите напоследък? Е сега сметни, че де факто в момента са най-евтини от как свят светува. Сега ако се и сетиш защо е така ще ти се обърне мирогледа !

Ибрахим
Ибрахим

Разликата е, че имам приятели, които изкараха много здрави суми на по 24-5 години. Единият тоунщонси купи чисто нова Тесла и огромен апартамент и пак каза, ще му остават около 2 млн. евро …. Айде, мисли ги …

Miromek
Miromek

Ибрахим имал приятели, които имали приятели, които чули за някакъв дето си купил Тесла и пак му останали пари от биткойни. И вече около него е клубът на милионерът. После си вложил заплатата в няколко сатошита и чете новините и тръпне, кога курсът ще удари мечтаните 100 000$. Не ме разбирайте погрешно, аз ви разбирам много добре. Просто сте се вързали на балонът, забаламосани като деца, които за пръв път влизат в модерен завод. Тези пирамиди са с дълбока психологическа основа от векове, буквално са шлифовани в това отношение. Някои от вас са вложили пари и сега тръпнат при всяка… Виж още »