Криптоминьорите започнаха да използват маслено охлаждане на RTX 3090

13
4564

Виетнамски криптоминьори потопиха своята техника за добив на криптовалута в масло за по-добро охлаждане. Явно се използва минерално масло, а информацията бе публикувана в Twitter от потребител с никнейм Twitter @I_Leak_VN.

Качеството на видеото не е много високо и не могат да се разберат подробните технически характеристики на тази цифрова ферма, но се вижда, че се използват видеокартите RTX 3090. Ако се вгледаме в клипа можем да забележим, че апаратурата не само работи, но и криптоминьорите стартират приложение за настройка работата на графичните карти.

Охлаждането с помощта на минерално масло съвсем не е нова идея и се използва от много години и няма причини тази идея да не се приложи и при цифровите ферми за добив на криптовалута. Този тип охлаждане осигурява понижаване температурата на всички компоненти, а това удължава технологичния живот на графичните процесори. Ето защо масленото охлаждане е идеално при добива на криптовалута, разбира се, на ниво ентусиасти.

Последно време цената на различните криптовалути непрекъснато расте, добивът на цифрова валута с помощта на видеокарти отново стана рентабилен и пак започна изграждането на цифрови ферми с графични карти. Криптоминьорите изобщо не се интересуват, че GeForce RTX 3090 е едно от най-скъпите решения на пазара и явно не се притесняват да потопят няколко от тези видеокарти в минерално масло.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари