Hoya Corporation, най-големият производител на продукти и системи в сферата на оптиката в Япония и една от най-големите компании в сектора в глобален план, съобщи за проведена успешна хакерска атака към системите им, което е наложило прекъсване на операциите в една от големите им фабрики за дни.

Атакуващата страна е доставила зловредна програма от неназован тип, която компрометирала над 100 компютъра, при което са били откраднати данните за вписване в системите на корпорацията. Втората фаза на атаката се изразявала в доставянето на криптоминьори към вече компрометираната мрежа.

Атаката стартирала на първи миналия месец, когато сървър на компанията забавил сериозно своята работа до такава степен, че работниците не можели да използват софтуера за управление на поръчките и продукцията. Това довело до спад от 40% от нормалните нива на продукция. Засегнатите продуктови мощности са се намирали в Тайланд и атаката е продължила три дни, като Hoya все още се бори с последиците от атаката, като се опитва да възстанови щетите от изгубената в хаоса продукция.

Все още липсват подробности по случая, по който тече активно разследване.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
ноу хау Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ноу хау
ноу хау

Като нямат акъл да ползват Линукс, така ще е.