Днес биткойнът прехвърли психологическата бариера от $4000. Тази година това се случи само няколко пъти. Както обикновено, цената на останалите криптовалути също се повиши.

Етериумът (ETH/USD) поскъпна до $138,94 (+2,98%), цената на лайткоина достигна $61, а Ripple се котира на ниво 30 цента. Общата пазарна капитализация на всичките 2129 криптовалути, представени в Coinmarketcap, достигна $152,4 милиарда.

Преди няколко дни рейтинговата агенция Weiss Ratings обяви XRP и EOS криптовалутите за най-добри. В своя отчет с име „Мрачните сенки със светло бъдеще“ са включени 120 криптовалути, като всяка от тях получи буквени рейтинги, показващи най-доброто съчетание на технологиите и тяхното практическо значение.

XRP получи оценка „А“: според агенцията, тази криптовалута е най-добрият конкурент на банковата система SWIFT. Криптовалутата EOS също получи рейтинг „А“, която се конкурира с Етериума в качеството си на „Основата на Новия интернет“.

Биткойнът е третата криптовалута с рейтинг „А“. Агенцията отчете разработките на Lightning Network и призна потенциала на първата криптовалута като средство за натрупване на финансови средства.

Както обикновено и сега се появиха пазарни анализатори, които предсказват огромно увеличение в цената на биткойна. Прогнозират се нова цена от нивото на $400 хиляди, но в дългосрочен план, без да се посочва някаква конкретна дата.

Да си припомним, че в края на 2017 година курсът на биткойна се плътно се приближи до $20 хиляди, но след това цената тръгна надолу.

18
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
11 Отговори на коментарите
14 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
IvanКапитализъмсветла стотинкахахахаSoulJah Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
садасд
садасд

хахаха, смешни ставате с тия статии.
Всеки ден ме забавлявате, давайте в същия дух!
Криптопразник…. даааа, от 20.000 до 4.000, баш им е до празнуване на някои балъци, опс инвеститори исках да кажа.

садасд
садасд

Странното е обаче, че като падне – не пишете. Стигне 4000, псоле – 3200, след това се върне на 4000 и опааааа – статия! биткойна избухна….
Не, няма да си избиеш „вложението“, ако ще през 10$ да пускате статии 🙂

Инвеститор
Инвеститор

Кой е по-голям балък ?
Тоя дето бачка за 600 лева на месец или тоя дето продава един биткойн за 4000 долара ?
Та повечето от вас не изкарват 4000 долара на година бе драги мишоци.

bure_s_barut
bure_s_barut

Инвеститоре, ти хубаво ще ги продадеш за $4000, но за въпросът е за колко си ги купил! 😀

pixel
pixel

преди няколко години с гейминг картата се изкопаваше за седмица

хахаха
хахаха

Ти колко изкара? И къде са ти парите от биткойните?

djagi
djagi

„Инвеститор“-е, продай го най-сетне този ши*бан биткоин за да мирясаш. Разбрахме, имаш един биткоин и си много богат, можеш на Цецка Цачева да и купиш цели 2 квадрата от имота… най-вероятно от общите и части, където ще се осъществиш като doorman, демек, портиер.

хахаха
хахаха

Да купиш нещо за 20к, и цената му после да падне на 4к – голяма далавера си направил „инвеститоре“ 🙂 или да плащаш 300 лева ток, пък да вадиш койни за 100, ама „то след няколко години ще поскъпне“…..

светла стотинка
светла стотинка

Хаха тоя па , ти ако имаш 1 биткойн няма да пишеш тук.

Капитализъм
Капитализъм

Статията няма за цел да се съобразява с твоето мнение. Тя информира. Това не е Работническо дело!

Йордан
Йордан

Важното е да има балъци, които да хвърлят пари на вятъра. Купувайте, братя, купувайте!

само инфо
само инфо

Света е така подреден, че балъци винаги е имало и ще има. Въпрос на вереме е да поеме пак нагоре. Хората са алчи за пари и това никога няма да се промени!

Антон
Антон

Много съм любопитен, някой изкарал ли е пари от това нещо ( без теоретични размишления ,моля) ?????

SoulJah
SoulJah

Аз търгувам с компютърни компоненти и имам доста клиенти „майнъри“. Някои изкараха пари, други затънаха… зависи кой как си управлява активите. 🙂

хахаха
хахаха

За тях не знам, ама ти си изкарал пари 🙂
Веднъж питах „майнър“, който даде 30.000 за antminer-и – как смята да си избие инвестицията? Отговори ми – по характеристики на производителя, тези antminer-и ще се избият за месец-два. И като го попитах – ОК, а защо тогава производителят ги продава на теб, а не ги включи да работят за него, и да прибере той огромната печалба – не успя да ми отговори. Но после си отговори сам: носиха му койни за около 100-150 лева на месец, а тока му беше 300. Далаверско.

Nicko
Nicko

I have a something how is the exchange rate to any money to Bitcoin. Any Bank not accept this format for payment in Europe and USA.

Nicko
Nicko

They are no exchange rate to Bitcoin, is not clear for any country.

Ivan
Ivan

Явно се опипва почвата за следващия бум на пирамидата…
Безпорно, някои направиха много пари, но те бяха по върховете или едни от първите отказали се…
Интересното е, че никой не казва какви са реалните загуби от тоталния срив : колко хора колко са загубили, без дори да включат милионите разходи за хардуер и ел.енергия…