КРС разреши 100% от Мобилтел да бъдат прехвърлени на Телеком Аустрия

0
17

Комисията реши и да издаде лицензия на “Мобилтел” АД за предоставяне на фиксирана гласова телефонна услуга за срок от 20 години

На редовното си заседание от 28.01.2005 г. Комисията за регулиране на съобщенията /КРС/ даде разрешение за промяна в структурата на капитала на “Мобилтел” АД, съобщиха от комисията.

Съгласно решението 100% от собствеността на дружеството може да бъдат прехвърлени на “Телеком Аустрия” АГ или на изцяло контролирано от него австрийско или българско дружество.

КРС задължава “Мобилтел” АД да уведоми Комисията за извършването на промяната в 14-дневен срок от прехвърлянето на капитала.

Разрешението се дава след постъпило писмено искане от “Мобилтел” АД за разрешение за извършване на промените. То бе взето след като Комисията установи, че лицето, на което се прехвърля капитала на дружеството отговаря на изискванията на Закона за далекосъобщенията.

На заседанието си Комисията за регулиране на съобщенията взе решение и да издаде на “Мобилтел” АД индивидуална лицензия за осъществяване на далекосъобщения чрез обществена фиксирана далекосъобщителна мрежа и предоставяне на фиксирана гласова телефонна услуга, за срок от двадесет години.

Компанията се задължава в срок до три месеца да регистрира или посочи друго юридическо лице, което е 100 % собственост на “Мобилтел” АД, на което да бъде прехвърлена издадената лицензия.

Източник: Investor.bg

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари