Култовата фраза One more thing повече не принадлежи на Apple

4
908

С презентациите на Apple са свързани редица култови моменти, включително техния характерен стил и навикът на Стив Джобс да приключва изказванията си с фрази като amazing (великолепно) и One more thing (и още нещо..). Втората фраза генералният директор и основател на Apple Стив Джобс обичаше да използва преди показването на най иновационните устройства на компанията и тя се превърна в култова и свързана предимно с корпорацията от Купертино фраза.

Преди време същата фраза реши да използва швейцарският производител на часовници Swatch за реклама на своята продукция, нещо което изобщо не се хареса на Apple и компанията реши да съди Swatch. Само че корпорацията загуби това дело – лондонският съдия Иън Първис отсъди, че Apple не е първоизточникът на тази фраза. В своето съдебно решение Първис заявява, че тази фраза принадлежи на измисления телевизионен детектив Коломбо, а това означава, че тя може да се използва от всеки.

Да напомним, че това не е първото съдебно дело между Apple и Swatch. През 2015 година тези компании вече се съдиха заради името на първите смарт часовници на корпорацията от Купертино. Apple тогава също загуби и вместо iWatch всички видяхме Apple Watch. През 2019-та отново имаше съдебно дело: Apple бе против мотото на Swatch „Тиктакай различно“ (Tick Different), което е съзвучно с известното лого на Apple „Мисли различно“ (Think Different»). Apple загуби и това дело.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари