Купуваш iPad и… получаваш глина

8
46

Вероятно всеки, който си купува iPad, с нетърпение и с огромно вълнение разопакова новото си устройство, доставено му току-що по куриер директно в дома. Но колко разочаровани и изненадани останали много канадци, купувайки си от големи магазини популярния таблет iPad 2 и след отваряне на фирмената опаковка, намерили вътре добре пресовано парче глина.

Необичайният случай на измама е открит в големите търговски вериги Best Buy, Future Shop и Walmart. Първият оплакал се купувач бил Mark Sandhu, който закупил във Future Shop таблета за подарък на жена си. Първоначално, след оплакването му, от магазина не му повярвали и отказали да му възстановят парите, но след като десетки жертви на измамата се свързали с канадските медии, от търговската верига се обадили на Марк, за да разрешат проблема.

Сега магазините извършват собствено разследване по случая. Според предварителната версия, сръчни измамници са закупили в магазините таблетите, внимателно са извадили устройствата от опаковките, без да нарушават цялостта на последните, а на тяхно място са поставили обратно глина. След това изобретателните мошеници са върнали покупките обратно в магазините под някакъв претекст. Служителите в търговската мрежа не са имали никакви подозрения, защото върху опаковките не са личали следи от подправяне или отваряне, и те с чиста съвест са поставили кутиите обратно на тезгяха. Това не звучи много убедително и правдоподобно, но засега е единствената версия, или поне друга не е оповестена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари