Нерядко стремителният ръст се сменя със стремителен спад, като тази максима е особено актуална за фондовата борса и пазара на криптовалути.

Доскоро почти всеки ден цифровата валута Bitcoin всеки ден поставяше нови и нови рекорди в ръста на своята цена, а в началото на миналия месец курсът на биткойна превиши $3000, но в края на миналата седмица цената на тази криптовалута за първи път от два месеца падна под $2000.

Тази сутрин, 17 юли, цената на цифровата валута Bitcoin на борсата Coinbase бе $1976,58, което е с $519,83 по-малко от месец по-рано.

Сегашният спад отхвърли тази криптовалута към стойностите от 27 март тази година, когато биткойнът за едно денонощие поевтиня с $600. Въпреки че след това неговият курс на 11 юни за пореден път постави рекорд с цена $2896, скоро започна плавно понижение.

Няма как да не отбележим, че и другата популярна цифрова валута – Етериум (Ethereum) също продължава да поевтинява. През последните 30 дни цената на тази криптовалута падна двойно. Към днешен ден курсът на Ethereum е $163,29 и това е сys $189,91 по-малко в сравнение с миналия месец.

Да си припомним, че в началото на това лято станаха дефицитни видеокартите на AMD модел Radeon RX 460 и RX 560, както и някои модели на NVIDIA, понеже те бяха моментално изкупувани и използвани за добив на криптовалута. Засега анализаторите не се наемат да прогнозират, как ще реагира пазарът на тези събития.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

15 коментара за "Курсът на биткойна за първи път от два месеца падна под $2000"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Да става отрицателен курса и да трябва престъпниците, занимаващи се с миньорство, да трябва да плащат, че да се отърват от портфейлите си.

luk
luk

Като видях че се спря на 3000$ и се мисли
ми стана ясно
и продадох по 2 800$

бях ги взела на 300$

10бр*2800 = 28 000$

10бр*300 = 3 000$ (Mt.gox)
––––––
печалба : 25 000$ за 3 години

p.s.
ся как ще се оправям с данъците ?

приложих метода на ротшилд :
купувай когато трещят скандали(Mt.gox)
продавам когато чуеш фанфари.

скандал - пак ще купувам
скандал - пак ще купувам
Време е търгуващите с bitcoin да заровят томахавките. Изключително волатилната криптовалута, която покачи цената си със 150% тази година и привлече всички – от банкерите на Wall Street до китайските баби, се запътва към един от най-турбулентните си периоди досега, пише Bloomberg. И виновник за това е задаващата се „гражданска война“. В последните две години основните фракции, които играят ключови роли в развитието на дигиталната валута, водят важен спор относно кой от два подхода за бъдещето на bitcoin да изберат. Решението трябва да бъде взето до 21 юли. И ако не успеят да постигнат споразумение, криптовалутата може да се разцепи… Виж още »
ша си купя в монте карло апартамент
ша си купя в монте карло апартамент

Стойността на биткойн се колебае около $2000 в момента, но след 6 месеца може да превиши $4500
Курсът на виртуалната валута биткойн ще продължи да нараства ускорено и през второто полугодие, прогнозира астрофизикът Мариуш Тарнополски от Ягелонския университет в Краков, Полша.
След изследване, проведено 7 юли т.г., когато криптовалутата се търгуваше за 2557,59 долара, Мариуш Тарнополски прави прогноза, че след 180 дни от тази дата един биткойн ще се продава за 4537,23 долара.
Мариуш е стигнал до този извод след компютърно моделиране на курса на криптовалутата спрямо долара по метода на Монте-Карло със 100 000 реализации на фрактални браунови движения.

Малоумен бот
Малоумен бот

Аве малоумен бот такъв ще спреш ли да спамиш глупости във всяка статия тука ?

Калдата връщайте коментарите с регистрациите само ! Тука се навъди от малоумници които само спамят.

datax
datax

тоя дето е продал – знае какво е пирамида(вече е изгарял)

тоя дето е купил на 3000$ – НЕ знае какво е пирамида(ще учи чрез глад)

Станислав
Станислав

Започва традиционната лятна печал и традиционното лятно падане на биткойна. А хора като мене потриват доволно ръце и чакат да падне още за да КУПЯ!!!

djagi
djagi

Веднага ще ти продам един НАбиткоин в комплект с нагъзин.

Azhen
Azhen

Айде да пада още с 25% и ще си стигне нивото на което трябва да е.

Peycho
Peycho

Пичове, не ми е ясно сега биткойн дали ще се разцепи на 2? Биткойн А и Биткойн Б? Нашите биткойни к’во става с тях ако се цепнат?

dkmi
dkmi

Имам горе-долу 0.5 биткойна и не ми пука особено 🙂
Ама ония с многото, дето се ослушваха до сега и не продаваха….. може и да гризнат дръвцето.

Petya
Petya

Peycho, ако си държиш Биткойна в собствен портфейл, при разцепването ще имаш Биткойн и на двете мрежи. Най-вероятно ще падне цената, но ако ефектът е същият, както когато Етериум се разцепи, би спечелил и от двата Биткойна. Ако не, държиш и чакаш, за да видиш кой от двата ще потръгне.

Ето една статия, какво да правиш, ако се раздели: https://www.xchange.bg/bg/novini/kak-da-predpazite-bitkoina-si-sled-1-avgust-kogato-bitkoin-moje-da-se-razcepi

Ето и още малко инфо за SegWit2x и BIP148 – двете подобрения на протокола – първият предложен от копачите, вторият от Bitcoin Core:
https://www.xchange.bg/bg/novini/kakvo-e-segwit2x-i-kakvo-znachenie-ima-za-bitkoin

Рискът от разцепване си остава, но съвсем скоро ще видим.

сега
сега

копачите така или инъче ще изчезнат(трудността става огромна)

а матряла губи интерес – МНОГО трудни портфейли.

единствен вариант е опростяването(автоматизиране).

Икономист, евреин, американофил
Икономист, евреин, американофил

Добре го измислихме, гоите ще платят със своята алчност. Зад тази валута НЯМА НИЩО! Ако спекулирате краткосрочно може и да има смисъл, но РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СГРОМОЛЯСА!!!

Radical Vision
Radical Vision

Да си изгубят биткойна и валутите копачите прости, че няма никъде видеокарти заради тая измет…