Нерядко стремителният ръст се сменя със стремителен спад, като тази максима е особено актуална за фондовата борса и пазара на криптовалути.

Доскоро почти всеки ден цифровата валута Bitcoin всеки ден поставяше нови и нови рекорди в ръста на своята цена, а в началото на миналия месец курсът на биткойна превиши $3000, но в края на миналата седмица цената на тази криптовалута за първи път от два месеца падна под $2000.

Тази сутрин, 17 юли, цената на цифровата валута Bitcoin на борсата Coinbase бе $1976,58, което е с $519,83 по-малко от месец по-рано.

Сегашният спад отхвърли тази криптовалута към стойностите от 27 март тази година, когато биткойнът за едно денонощие поевтиня с $600. Въпреки че след това неговият курс на 11 юни за пореден път постави рекорд с цена $2896, скоро започна плавно понижение.

Няма как да не отбележим, че и другата популярна цифрова валута – Етериум (Ethereum) също продължава да поевтинява. През последните 30 дни цената на тази криптовалута падна двойно. Към днешен ден курсът на Ethereum е $163,29 и това е сys $189,91 по-малко в сравнение с миналия месец.

Да си припомним, че в началото на това лято станаха дефицитни видеокартите на AMD модел Radeon RX 460 и RX 560, както и някои модели на NVIDIA, понеже те бяха моментално изкупувани и използвани за добив на криптовалута. Засега анализаторите не се наемат да прогнозират, как ще реагира пазарът на тези събития.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

15 коментара за "Курсът на биткойна за първи път от два месеца падна под $2000"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz