Курсът на биткойна излетя над $11000

31
1722

Цената на основната и най-известна криптовалута в света продължава уверено да расте след резкия спад през зимата на миналата година. За около осем месеца курсът на биткойна нарасна от $3200 на вече над $11000.

Според статистиките на Coinmarketcap, през нощта на 22 юни цената на първата криптовалута прехвърли психологическата бариера от $10000. В настоящия момент Bitcoin курсът е над $11000 и продължава да расте.

Прагът от $9000 бе преминат миналата седмица, след което курсът бавно се покачи до $9300. Преди сравнително резкия скок от тази нощ, цифровото злато се търгуваше на ниво 9700-9800 щатски долара за 1 BTC.

Стремителният ръст на главната криптовалута се отразява на целия криптовалутен пазар. Ето как изглежда топ-10 в CoinMarketCap:

За едно денонощие капитализацията на криптовалутния пазар нарасна с над $30 милиарда. Индексът на доминиране на биткойна е изключително висок – 59,6%. Това говори, че в цифровите портфейли на инвеститорите както преди преобладава биткойнът.

Пазарните и финансовите анализатори са единодушни, че причината за този полет на курса е новата криптовалута Libra на социалната мрежа Facebook, която бе анонсирана преди няколко дни. В етапа на тестване се включиха 27 от най-големите и известни в света на финансите компании, включително Visa, MasterCard и PayPal, както и Vodafone, Uber, Lyft, Ebay и Spotify. По всичко личи, че се задава надпревара и сериозна конкуренция в тази сфера. Засега никой не може да прогнозира какъв ще е резултатът от сблъсъка между Bitcoin на митичния Сатоши Накамото, Libra на Марк Зукърбърг и TON на Павел Дуров.

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
21 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nar
nar

Диабетик
със спукана язва
почина от инфаркт
във варненска болница

Последния самурай
Последния самурай

…нека некомпетентните да си поливат чушките и да нахранят кокошките вместо да пишат глупости (простотии) тук .

nar
nar

дек 2017:

биткойн = 20,000$
етериум = 1,300$
––––––––––-
съотношение : 20,000/1,300= 15,3

днес:
биткойн = 11,000$
етериум = 313$
–––––––
съотношение : 11,000/313= 35(2,3 пъти повече от пика)

ценови арбитраж:
50%_long📈 = $ethe
50%_short📉 = $gbtc

Oracle
Oracle
Oracle
Oracle

long📈 = etherium
short📉 = $gbtc

Oracle
Oracle

Ethereum се продава с премия от около 2000%.
Това означава, че фонда оценява е 1 ETH на 6 140$

Горещ съвет:
1 акция от $ ETHE е равна на 0.0964 ETH…
1 акция всъщност струва $ 27.57
Това означава че фонда продава ETHE с 1300% премия 🤣 “

нищо неподозиращите инвеститори инвестират на 10 пъти базисната цена на $ETHE!

А правило 144 ?

Мирослав
Мирослав

Захранката се хвърля!
Този път 40К, въдицата и после тигана.

даli
даli

още на 30к поне 4ма от този форум ще са милионери

Мирослав
Мирослав

Еми дай боже!
Покрай милионери има голяма вероятност и аз да станъ милионер!

cl500amg
cl500amg

@даli
интересен факт за биткойн милионерите е, че никой от тях още не си е теглил милионите… просто няма кой да им ги изплати.

Bai Ivan
Bai Ivan

cl500amg Coinbase превеждат в Paypal акаунта за 10 минути. Като не си компетентен поне млъкни, за да не се излагаш.

Мирослав
Мирослав

Поне банките имат лимит на теглене. За по-големи суми се иска уведомяване и разрешение от директора на банката и гл. сечетоводител.

Може да осребряват до десет coin-a, но за милиони ми се струва, че е доста нереално да се изплатят за десет минути. Вие пробвали ли сте да теглите някакви coin-и?

даli
даli

Мирославе, какви койни? Имаш предвид да продадеш койни и да изтеглиш кеш? Аз съм теглил достатъчно и тук и в чужбина. Обгалат се като най-обикновен capital gain.

И защо говориш за теглене в брой? Пари в сметка не може ли?

Мирослав
Мирослав

И да има кой да им ги изплати, това НЕ са пари, а подбудите са чисто спекулативни. Т.нар. „пирамиди“ се характеризират с подобни подбуди.

Колкото и/ако се спечели от този спекулативни инструмент, аз не съм спекулант и предпочитам да не наранявам себе си по този безумен начин, защото ЗНАМ, че не е за мен.

Още в началото си открих сметка в plus500.bg, но напрежението на което бях поставен беше неописуемо(подобно усещане НИКОГА не съм преживявал). Като при хазарт, само, че още по-силно. Който си е прежалил парите и бъдещето си да заповяда!

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Биткойн е спекулативен инструмент само ако се опитваш да търгуваш. Ако го използваш за съхранение на стойност никой не е изгубил ако е изчакал 3 години.

Дори и да си купил на най-високата цена и след това Биткойн да е паднал ако изчакаш 3 години си на плюс (за купилите през декември 2017 чакаме да видим дали това правило ще се задържи)

За фиатните пари знаем със 100% сигурност че не могат да съхраняват стойност заради инфлацията (печатането на нови пари до безкрай).

Всеки ден, в който имаш фиатни пари губиш от стойността, която си изработил.

мхм
мхм

Ти си мега тъпо парче мирославчо, по-добре си мълчи да не сеизлагаш тотално!

115
115

Купувай народе! До Коледа ще стане 100 000. Или това беше за миналата Коледа?

Мирослав
Мирослав

Е чак сто няма да стигне, но такъв слух ще се „пусне“ да циркулира, за да могат да „издоят“ максимално мараклиите – милионери. Все пак трябва периодично да се кешира.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Кой точно ги издоява? Биткойн е децентрализирана система за съхраняване на стойност. Няма никой на върха, който да прибира „печалбата“…

Факт е че 2 цифров биткойн не сме виждали от години.

Факт е че 3 цифров биткойн не сме виждали от години.

Дали тази година видяхме за последно 4 цифров биткойн?

Умерен Ретроград
Умерен Ретроград

Деспотов, продавай!
Инверстирай в працели на Юпитер!
И стига си ни занимвавал с измамата биткой.

115
115

Може да инвестира в акции на хуауей 😀

Мирослав
Мирослав

Акциите на Huawei са привилегия само и единствено на служителите на компанията. От тях няма на борсата.

115
115

Ами ще се цани за портиер на фабриката на хуауей или за общак и ще влезе в играта.

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Биткойн не е измама. Имаш децентрализирана система за съхранение на стойност. Това е нещо, което досега света не е познавал и затова е нормално да се подхожда със страх.

За фиатните пари знаем, че са измама. Никой не ти промотира, че всяка година плащаш скрит данък върху спестяванията си под формата на инфлация…

Биткойна има 21 милиона и никога няма да има повече….

115
115

Ами купувай бе пич. Тегли кредити от банките и купувай биткойни. Ако продължаваш да се мотаеш и да драскаш коментари, може да пропуснеш шанса на живота си 😀

na4ko
na4ko

Какво е изненадващото? Бройката „паре“ е крайна, толкова са, нема повече. След като са изкопани вече всичките и има търсене – цената ще расте (да вярвам, че бройката им е крайна ми се вижда тъпо). Защо и как се създава това търсене не е темата. Че вече „валутата“ е много встрани от първоначалната идея (ако е била такава наистина) го няма в конспекта. Кое поддържа треската за търсене, това ми е интересно, но за него няма новини, опити за анализ и т.н., само се налива масло в огъня – станаха толкова, кво чакаш… Т.е. „новината“ е реклама, волна или неволна… Виж още »

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Новината е потвърждение, че Биткойн мрежата не е спирала да работи никога за 10 години, 24 часа в денонощието я целия свят…

Никога не е съществувала толкова стабилна система. Никоя държава не може да гарантира подобна сигурност. Затова фиатните пари продължават да губят стойност спрямо биткойна.

1 биткойн винаги ще бъде 1 биткойн. Един лев винаги ще бъде по-малко утре, защото се печатат нови левове… Никой не може да напечата биткойн от нищото.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Те те точно и една фирма пуска ново поколение видео карти случайно сега и цената изведнъж фръкна…

пипи
пипи

Разбирачите го проспаха като беше 4000$, сега реват на умрело!

баща ти
баща ти

биткойна добре расте, но кога ще почнат да изпомпват ауткойните, където ще е истинската печалба ?

даli
даli

позволи ми да те поправя. Казва се „АЛТкоин“, идва от алтернативен.