Курсът на биткойна надхвърли $9500: най-високата цена за последните 13 месеца

2
239

В четвъртък, 20 юни, цената на биткойна надхвърли $9500 и по този начин курсът на основната криптовалута постигна своя максимум за последните 13 месеца. За последен път първата криптовалута се търгуваше при тази цена през месец май 2018 година, след което започна спадът в нейния курс.

В редица борси, като например Bitstamp, биткойнът превиши $9600.

През последните 24 часа цената на биткойна нарасна с над 6%, като в същото време пазарната капитализация на основната криптовалута достигна $170 милиарда.

Днес Bitcoin курсът нарасна още повече. Първата криптовалута вече се търгува при немалката цена $9 808,15, като това е ръст от 6,26%. Криптоборсите направиха малка корекция, но биткойн курсът си остана над $9 800 и е необходим още съвсем малък ръст, за да бъде прехвърлена психологическата граница от $10 000.

Преди няколко часа съоснователят на криптовалутната борса Gemini Тейлър Уинкълвос заяви, че ако биткойнът преодолее $10 000, можем да не се съмняваме, че цената на един BTC скоро ще превиши $15 000.

Досега финансовите и пазарните анализатори считаха, че ръстът на основната криптовалута се дължи на задълбочаващата се война между САЩ и Китай, като в тази ситуация хората се опитват да прехвърлят фиатните си пари в цифров актив.

Но сега ръстът на курса на криптовалутата се ускори, понеже Facebook представи финансовия модел и възможностите на своята собствена криптовалута Libra.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Задава се ново нагълтване с „вода“. Очаквам Bitcoin-a, този път да достигне 40-50 К за парче, след това за отрицателно време да падне и някой хора ще се набълбукат, а други ще станат милиардери.
И така до следващото касиране.

Моя стар „познат“ Сатоши-то де се крий, че не съм го виждал?

Пенчо
Пенчо

ЕХАХАХ Къде са баламурниците дето казаха че биткойна е нищо и казваха да продадем на $4000 къде сте бе балами? ХАХАХАХА Сега ще продам пак няколко и останалите продължавам да ги държа 😀