Курсът на биткойна падна под $6000

7
1118

Тази сутрин курсът на биткойна се срина до $5678. За последен път основната криптовалута се търгуваше при подобна цена през месец май миналата година. Спадът на курса е рекорден – цели 25% за едно денонощие. Но сега биткойнът се възстанови и се търгува при цени около $6120.

Само преди седмица един биткойн токен струваше $10 000. Както обикновено спадът на основната криптовалута се отрази и на другите цифрови пари. Криптовалутите Litecoin, Ethereum, XRP и Bitcoin Cash поевтиняха за едно денонощие средно с 25-30%. Но при някои от тях спад няма – такива са например Tether и USD Coin.

Аналитикът на онлайн платформата eToro Саймън Питърс предполага, че притежателите на криптовалути са започнали да продават своите запаси заради разпространяването на коронавируса, който може да окаже изключително силен негативен ефект на световната икономика. Експертът счита, че поради ръста на предложенията за продаване курсът на биткойна е паднал.

Сривът на основната криптовалута идва на фона на спада на основните европейски индекси на фондовите пазари, като германския DAX, френския CAC и британския FTSE 100. Междувременно фючърсите на S&P 500 намаляха с над 4,5%, а японският Nikkei също загуби 4,5%. Ситуацията се задълбочи от това, че Доналд Тръмп обви 30-дневна забрана за пътуване до САЩ за по-голямата част от Европа.

Търговията със злато няма промяна – $1 642 за унция. Съдбата на биткойна ще е интересна на фона на задаващата се стагнация и може би криза.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари