Курсът на биткойна почти стигна $19 000

0
380

През изтеклата нощ цената на биткойна постави пореден годишен рекорд, като достигна почти $19 000 за един BTC.

В 04:29 часа наше време курсът на биткойна достигна $18 955,07, което е съвсем близо до прехвърлянето на бариерата от $19 000. Ако първата криптовалута продължи да нараства със същия темп, какъвто наблюдаваме през тази седмица, то още след уикенда курсът на биткойна може да прехвърли психологическата бариера от $20 000.

Рано сутринта криптовалутата борса Bitstamp направи леки корекции и цената на биткойна малко спадна. В момента (9:50 наше време) основната криптовалута се търгува при цена $18 711 – тоест на ниво $18 700.

За достигането на историческия максимум на цената в размер на $20 000, фиксиран през месец декември 2017 година, биткойнът трябва да поскъпне с още едва 6%.

Едновременно с ръста на цената на първата криптовалута, нарасна и капитализацията на биткойна, която днес възлиза на $351,34 милиарда.

Все повече водещи инвеститори считат, че биткойнът може да замени златото като средство за съхраняване на ценността.

Преди няколко часа управляващият партньор на Fundstrat Global Advisors Том Ли заяви, че тази година биткойнът смаза всички други инструменти за хеджиране, както и цели класове активи, но най-интересното тепърва предстои.

На същото мнение е главният инвестиционен директор на най-голямата в света компания по управлението на активи BlackRock Рик Рийдър. Той заяви че биткойнът е надежден механизъм, който е много по функционален от едно кюлче злато.

Аналитичната компания Skew публикува график, който показва че тази година биткойнът наистина превъзхожда другите класове активи. От първи януари до днес курсът на биткойна се е увеличил с 160%, докато цената на златото само с 25%. Тенденцията е устойчива.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари