Аналитиците повече от всякога са сигурни, че цената на биткойна ще се задържи над $5000, понеже преди няколко часа тя нарасна с няколко десетки долара и достигна рекорд на ниво от $5520.

Засега няма никакви предпоставки или признаци, че цената на най-популярната криптовалута може да започне да пада.

На 2-ри септември биткойнът за първи път преодоля психологическата бариера от $5000, след което цената му рязко падна, след като стана известно, че Китай забранява първичното предлагане на цифрова валута.

Периодът на големи колебания в курса бе съвсем кратък. След събитията в Китай, биткойнът спря да реагира така рязко на промените в законодателствата на различните страни. След забраната за провеждане на ICO в Южна Корея, спадът бе минимален. Подобните промени в други държави почти не оказаха влияние.

След всичко това краткосрочните прогнози на финансовите аналитици останаха оптимистични. Вчера милиардерът Майк Новограц заяви пред CNBC, че очаква през месец април цената на биткойна да достигне $10 000.

Към настоящия момент цената на биткойна е вече $5194,81, а ръстът за последното денонощие е над 6%.

В същото време, цената на останалите криптовалути не се промени и дори започна да спада, понеже инвеститорите предпочетоха биткойна.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

13 коментара за "Курсът на биткойна превиши $5000"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка