Курсът на биткойна превиши $5500

13
683

На 23 април цената на първата криптовалута достигна своя максимум за петмесечен период. Цената на биткойна превиши $5500.

Графиката на аналитичната компания TradingView показва, че мощното възходящо движение е съпроводено от ръст в търговете с основната криптовалута. Сега цифровото злато се търгува в района на $5540, което съответства на цените от средата на месец ноември миналата година.

Според данните на CoinMarketCap, пазарната капитализация на биткойна е достигнала $97,9 милиарда. Общият обем на търговете за изминалото денонощие е $16,1 милиарда. Капитализацията на целия криптовалутен пазар достигна $184 милиарда. Индексът на доминиране на биткойна над другите криптовалути е в рамките на 53,2%. Това подсказва, че в портфейлите на повечето криптовалутни инвеститори преобладава BTC.

През последните двадесет и четири часа в зелената зона се оказаха повечето криптовалути от първата десетица. Изключение са Tether и малко прегрялата Binance Coin, която тези дни достигна нов пик.

Днес цената на биткойна се стабилизира на $5 453,22, което означава незначителен спад от -1,63% в сравнение с предишния ден.

Интересно е, че преди една седмица главният аналитик на CoinDesk Онар Годбоул прогнозира, че ако биткойнът достигне ниво от $5238, то това ниво ще избута цената на основната криптовалута в района над $5500. Сега виждаме, че тази прогноза се оказа съвършено вяра – нещо, които почти не се случва на този пазар.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
3 Отговори на коментарите
10 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Satoshi NakamotoVVVПламен Костовcl500Йордан Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен Костов
Пламен Костов

Масово има новини за покачване на биткойна през 500$, а за спад има само когато е пада през 5000$… Слочаеност?

Кирил и Методий и брат му
Кирил и Методий и брат му

Научи се да пишеш грамотно

Пламен Костов
Пламен Костов

Научи какво е инверсия и питай брат си къде е инициалното ударение в изречението. Да не говорим и за приключване на изреченията с правилния препинателен знак. Анонимността е смелост.

MoneyColect
MoneyColect

…и кво от това? Това е за обитателите на водоема. Вие наблегайте на картоните на Дюлянчо.

bure_s_barut
bure_s_barut

Спокойно! Когато изключат ботовете ще падне отново. 😉

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Биткойн шиткойн – непродаваеми са.

xxl
xxl

биткойн – битакойн.

_nib_
_nib_

Айде юруш баламурниците.

Йордан
Йордан

Сега е моментът да се купува. След 1-2 месеца цената на биткойна ще стане може би 20 000-30 000 евро за бройка. За няколко месеца ще станете милионери.

И не забравяйте да си купите нови процесори и десетина видео-карти, че иначе какъв кяр ще имат хардуерните производители.

cl500
cl500

вече е безсмислено да се купува хардуер.. няма човек който да ‘копа’ във къщи и да е на плюс със парите.

VVV
VVV

Купуваш високо и продаваш ниско. И да не забравите да ипотекирате жилищата.

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Вече е под 5300. Защо няма нова статия стил „Курсът на биткойн се срина с 250$ само за един ден“? Ако утре от 5200 стане 5600 – със сигурност ще има „биткойн скочи с 400$ само за ден“ 🙂

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

A в cлyчaя c ĸpиптoвaлyтитe cxeмaтa e гope-дoлy cлeднaтa: Eдин въздyx пoд нaлягaнe (битĸoйн) ce тъpгyвa чpeз дpyг въздyx пoд нaлягaнe (т.нap. тeтep). Ocтaвят ce нeщaтa мaлĸo нa caмoтeĸ, eдин битĸoйн cтpyвa дa ĸaжeм 3500 тeтepa. Coбcтвeницитe нa тeтepa cи нaпaзapyвaт битĸoйни (т.e. дaвaт нищo зa нищo), cлeд ĸoeтo – пycĸaт бoтoвeтe, ĸoитo пoмпят пaзapa чpeз фиĸтивни cдeлĸи – oтнoвo нищo зa нищo (т.e. тeтep/битĸoйн), в cлeдcтвиe нa ĸoeтo – зa eдин битĸoйн мoгaт дa ce пoлyчaт пoвeчe тeтepи, отколкото са дали в началото. И тъй ĸaтo тeтep e yж пpяĸo въpзaн ĸъм дoлapa – пoлyчeнитe тeтepи (т.e. нищoтo) ce… Виж още »