Курсът на биткойна прехвърли психологическата бариера от $10 хиляди и достигна 11,3 хиляди

5
1101

Курсът на биткойна за първи път от началото на този месец превиши $10 000. Уеб порталът Coindesk, който извършва мониторинг на криптовалутите в реално време съобщи, че в в началото на вчерашния ден един BTC се е обменял за $10 196,27 или с 2,55% повече отколкото 24 часа преди това. Предишният път курсът на първата криптовалута прехвърли $10 000  на 3 юни и оттогава цената на Bitcoin непрекъснато пада. Но за последните 7 дни нарасна с почти 11%.

Курсът на основната криптовалута достигна $11 300 и след това започна плавно да спада. Въпреки седмичния ръст на биткойна, основните индекси на Уолстрийт, включително S&P 500 отбелязаха понижаване. Интересно е, че едновременно с биткойна рязко се покачи цената на златото, която в понеделник постави рекорд от $1944,71 за една тройунция. Според финансовите анализатори, това рали с цените на реалното и цифровото злато се дължи предимно на мрачните перспективи пред световната икономика, ръста на напрежението между САЩ и Китай и отслабването на долара. В подобни ситуации инвеститорите се освобождават от рисковите активи и търсят убежища в други активи.

Що се отнася конкретно до биткойна, той изглежда повтаря случилото се преди една година: през месец август 2019-та той почти достигна цена от $12 000 за един BTC. Пазарните аналитици предположиха, че ръстът на основната криптовалута може да се дължи и на увереността на инвеститорите в биткойна и в засилването на поддържащата инфраструктура на криптовалутата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари