Курсът на биткойна прехвърли $14 000 за втори път в рамките на една седмица

3
236

В деня на президентските избори в САЩ курсът на биткойна за известно време остана на ниво над $14 000. Информацията е на уеб портала CoinDesk, който в реално време следи цените на криптовалутите в различните борси.

Преди няколко часа цената на основната криптовалута достигна $14 018, а сега (9:30 часа) се търгува на ниво $13 803.

Това е вторият път за по-малко от една седмица, когато първата криптовалута прехвърля $14 хиляди. Да си припомним, че на на 31 октомври цената на биткойна също за кратко време превиши $14 хиляди. Преди това основната криптовалута достигна подобно ниво в средата на месец януари 2018 година.

Интересно е, че пикът в цената на биткойна съвпадна с деня на президентските избори в САЩ. Нещо подобно се случи през месец ноември 2016-та, когато Bitcoin курсът се устреми нагоре и от едва $700 към средата на февруари поскъпна до $20 хиляди, след което рязко се срина. Никой не се наема да прогнозира какво ще стане този път, но ще наблюдаваме движението на цените на криптовалутите.

Всъщност, този път ситуацията е съвсем друга. Основната причина за този ръст на биткойна е, че международната платежна система PayPal вече работи с биткойни и някои други криптовалути и дори разреши да се заплащат покупките с цифрова валута във всички магазини, които работаят с PayPal, а те са десетки хиляди.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари